Bir kuvvet komutanına ilk tazminat davası

Haber Giriş : 10 Nisan 2006 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada, Fırtına ve diğer davalıların ?mahkeme kararını uygulamamak' suçunu işledikleri iddiasıyla tazminat talebinde bulunuldu. 3 Mayıs 2006'da yapılacak olan duruşmaya davacı Yıldırım ve davalı vekillerinin katılması bekleniyor. Orgeneral Fırtına ve diğer davalılardan 50 bin YTL manevi tazminat isteyen Emekli Albay Yıldırım, dava dilekçesinde şunlara yer verdi: ?Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendislik Bölüm Başkanlığı görevindeyken Hava Harp Okulu Komutanlığı görevine 2004'de atandım. 2004-2005 yılında da bu görevden Genelkurmay Başkanlığı Sağlık Komutanlığı Bakım Onarım Fabrika Müdürlüğü'ne atandım. Bu görevden de Hava Lojistik Komutanlığı Satınalma ve Muayene Komutanlığı Başkanlığı'na atandım. Son atandığım görev yeri Ankara.' Davacı Yıldırım, atandığı ilk iki görevin iptali için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde (AYİM) dava açarak, işlemin iptalini istedi.

AYİM, Yıldırım'ın lehine karar verdi

AYİM 1. Dairesi, 25 Ocak 2005 tarihinde işlemin iptali yönünde karar verdi. Yıldırım, Hava Lojistik Komutanlığı Satınalma ve Muayene Komutanlığı Başkanlığı'na atanmasına ilişkin işlemin iptali için de AYİM'e yeni bir dava açtı. AYİM, 8 Şubat 2005 tarihli kararında da Yıldırım'ın lehine hüküm verdi.

Atandığı görevlere ilişkin olarak AYİM'den iptal kararları alan Yıldırım, kararların uygulanmaması üzerine Milli Savunma Bakanlığı aleyhine yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle 5 bin YTL'lik manevi tazminat talebiyle dava açtı. Mahkeme, Yıldırım'ı haklı bularak idareyi 500 YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Yıldırım, son olarak emekli Orgeneral Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında da tazminat davası açtı. Mahkeme kararlarının gereği gibi uygulanmadığı için davalıların hepsinin bundan mütelsilen sorumlu olduğunu belirten Yıldırım, 50 bin YTL manevi tazminat istedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber