Tulumbacı ve manevracı olmak için 5 bin kişi başvurdu

Soma'da Ege Linyit İşletmeleri'nde 771 kişilik tulumbacı ve manevracı kadrosu için 4 bin 765 kişi müracaat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tulumbacı ve manevracı olmak için 5 bin kişi başvurdu

Soma'da Ege Linyit İşletmeleri'nde (ELİ) 771 kişilik tulumbacı ve manevracı kadrosu için 4 bin 765 kişi başvurdu.

Soma Spor Salonu'nda noter huzurunda gerçekleştirilen bilgisayar programı ile tulumbacı alımı için yapılan çekilişte sadece 4 harften isim belirlendiğini belirten adaylar, sınavın iptal edilmesini istedi.

Bazı adaylar, manevracı kadroları için isimlerinin belirlenmesi sırasında kadınların manevracı olamayacağını iddia ederken, asil ve yedek listeye arka arkaya 15 kez "İsa" isminin çıkması sonrasında salonda itiraz sesleri daha da yükseldi. Kuranın adil olmadığını öne süren adaylardan bazıları iptal edilmesini, isimlerin kağıtlara yazılarak tombala şeklinde çekilmesini istedi.

Soma 2. Noteri Mithat Özcan, kura çekiminin Noterler Birliği'nin programı olduğunu, kura çekiminde bu programı kullanmak zorunda olduklarını kaydetti. Özcan, şunları söyledi:

"Bunu en adil sistem ile yapıyoruz. Kazananların ve kazanamayanların isimleri alfabetik olarak veriliyor. Bilgisayar bu isimleri seçerken alfabetik sıraya göre seçmiyor. Biz burada yayınlarken alfabetik sırasına göre yayınlıyoruz."

ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Süleyman Altıparmak ise dünyaca kabul görmüş elektronik sistem kullanıldığını, katılımın bu kadar fazla olduğu yerde başka türlü bir kura çekiminin mümkün olmadığını açıkladı.

- Sistemi söktüler

Kazanamayan isimlerin ekrana yansıdığı sırada isimlerinin yayınlanmasını istemeyenler, sahnedeki masaların örtülerini indirdi, bilgisayar kablolarına asılarak projeksiyonu devreden çıkardı. Olayların ardından salon, polis ekipleri tarafından boşaltıldı, sistemin yeniden kurulmasıyla kazanamayan 500 kişinin ismi de boş salonda gösterildi.

- Hükümet Konağına yürüdüler

Salondan çıkanlar dışarıda imza toplayarak, Atatürk Caddesi üzerinden Soma Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü. Kaymakamlık önünde slogan atan grup, yapılan kura çekiminin adil olmadığını, iptal edilmesini istedi.

Kaymakam Bahattin Atçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, işe başvuranların Soma ve Manisa'da ikamet edenleri kapsadığını, özellikle bu konuya dikkat ettiklerini vurguladı.

Atçı, "İşe başvurular başlamadan önce nüfus müdürünü yanıma çağırarak 'Kimseye ikametgah vermeyeceksin' diye talimat verdim. Eğer burada bu şekilde belge alan varsa söylesin, inceleyelim. Kura ile ilgili sizler, bize dilekçe verdiğinizde komisyon kurarak bu konuyu inceleteceğiz. En ufak bir hata varsa kimsenin hakkının zayi olmasını istemeyiz. Haksızlığın yanında olmayız. Söylediklerinizi sonuna kadar araştıracağız. Ben sizin yanınızdayım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber