MEB, öğretmenlerine vize alamadı

MEB, Kazakistan'a göndereceği öğretmenlerine vize alamadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, öğretmenlerine vize alamadı

Almatı Türkiye Türkçesi Öğretim Merkezi Öğretmenlerinin memurlar.net'e gönderdiği mektubu yayınlıyoruz...

Milli Eğitim Bakanlığı yurtdışı teşkilatlarında görevlendirmek üzere her yıl sınavla öğretmen seçip çeşitli ülkelerde görevlendirmektedir.

Kazakistan ilişkilerimizin üst düzeyde olduğu dost ve kardeş ülkelerin başında gelmektedir. Nitekim Kazakistan'ın en büyük şehri olan Almatı'da da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet göstermekte olan, yirmi beş civarında öğretmenin çalıştığı ve yılda ortalama bin kişiye Türkçe öğreten TÖMER iki ülke ilişkilerine on yedi yıldır hizmet vermekte ve ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayarak Kazakistan'da Türkiye'yi ve Türkçeyi sevdirmektedir.

2013 Şubat ayından bu yana öğretmenlere vize alınamamaktadır. Bakanlığımızın olaya müdahalesi Haziran ayını bulmuş ve o günden beri hiçbir girişimden sonuç alınamamıştır. Bakanlık yetkilileri 28 Ekim 2013 tarihi itibariyle vizesi biten öğretmenleri sorun çözülünceye kadar yurtiçi göreve döndürmüştür. Şu an itibariyle yirmi beş öğretmenin çalışması gereken kurumda iki öğretmen ve bir yöneticiyle temsili olarak faaliyetler devam etmekte olup şubat ayı içinde halihazırda orada bulunan öğretmenlerin de vizesinin bitmesiyle kurum kapanma noktasına gelecektir.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin gönderdiği resmi görevle giden personele vize verilmemesi akıllarda soru işareti bırakmakta iki kardeş ülkenin ilişkilerinde bir problemin varlığı şüphesini akıllara getirmektedir. Hükümetimizin bütün dünyayla vizeleri kaldırmayı hedeflediği bir dönemde böyle bir problemin varlığı düşündürücüdür. Böyle bir sorunun varlığından herkesi haberdar ediyor ve sorunun çözümü için göreve davet ediyoruz.

Memurlar.net'in notu: MEB'in sitesinde, 19 Kasım tarihli haberde, "Bakan Avcı, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev'i makamında kabul etti" denilmektedir. Umarız Avcı bu sorunu sayın büyükelçiye aktarmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber