Lüks otel inşaatında 'kepçeli' eylem

Eylemci Mehmet Taş, iş makinesinin kepçesini sürekli çevirerek polislerin yaklaşmasını engelledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lüks otel inşaatında 'kepçeli' eylem

Marmaris'te 5 yıldızlı bir otelin hafriyat işini yapan taşeron firmanın sahibi, kendisi ve arkadaşlarının parasını alamadığı iddiasıyla kepçeyle eylem yaptı.

Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından bir süre önce satılan arazide yapımına başlanan lüks otelin hafriyat işini üstlenen taşeron firmanın sahibi Mehmet Taş, sürdüğü iş makinesiyle yolu kapatarak kamyonların giriş ve çıkışını engelledi.

İş makinesinin kepçe kısmını sürekli çeviren Taş, kendisine müdahale etmek isteyen polislere engel oldu. Yaklaşık 2 saat boyunca eylemini sürdüren Taş'ı, polis yetkilileri uzun süre ikna etmeye çalıştı. Bu sırada Taş'ın hareket ettirdiği iş makinesi bir polise çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen polis, hafif şekilde yaralandı. İnşaat alanına eylem nedeniyle giremeyen kamyonlar, uzun kuyruklar oluşturdu, yol uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Kendisi ve firmasında çalışan 27 kamyon şoförünün 130 bin lira kadar alacağı olduğunu iddia eden Taş, inşaat sahipleri tarafından mağdur edildiklerini öne sürdü.

İnşaat alanına gelerek kamyon şoförleriyle konuşan inşaatının sahibi İsmet Kamış ise üst taşeron firmaya ödeme yaptıklarını ancak firma sahibinin işçilere ödeme yapmadığını savundu.

Olay yerine gelen Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya'nın ikna ettiği Taş, eylemine son verdi. Sarıkaya'nın makam aracıyla Taş'ı makam odasına götürerek inşaat sahipleriyle konuşturduğu öğrenildi.

TMSF'nin borçlarına karşılık Balkaner Grubu'ndan devraldığı 40 bin 770 metrekarelik denize sıfır konumdaki arazi, 2 ay kadar önce ihaleyle 27 milyon dolara satılmıştı. İhaleyi kazanan firma, araziye 654 oda kapasiteli lüks bir otel yapmak için çalışmalara başlamıştı.

Muhabir: Levent Kişi

Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber