Kars'ta hırsızlık olayları

Kars’ta son günlerde bir çok noktada meydana gelen hırsızlık olayları üzerine harekete geçen polis, hırsızları suçüstü yakaladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta hırsızlık olayları

Kars'ta son günlerde bir çok noktada meydana gelen hırsızlık olayları üzerine harekete geçen polis, hırsızları suçüstü yakaladı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekileri, Ortakapı Mahallesi Kazımpaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir giyim mağazasında meydana gelen işyerinden hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışmada, mağazada kendisine ait pantolonun altına, alarmını söktüğü kot pantolonu giyerek mağazadan çıkmak üzereyken, mağaza çalışanları tarafından yakalanan Gürcistan uyruklu şüpheli E.T, polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, konu ile ilgili yapılan detaylı soruşturmada, aynı mağazada yaklaşık 110 ürünün, bu metotla çalındığının anlaşılması üzerine, şüphelinin ikamet ettiği otel odasında yapılan aramada, bir çanta içerisinde, aynı mağazaya ait 5 adet kot pantolon, birer adet mont, kazak ve berenin olduğu görülmüş, şüpheli, belirtilen giyim eşyalarını mağazadan satın aldığını beyan etmesi üzerine mağaza yetkilileri ile yapılan görüşme ve kayıtlarda yapılan incelemede, belirtilen giyim malzemelerinin mağaza kayıtlarında girişinin olduğu, ancak çıkışının yapılmadığı anlaşıldı. Piyasa değeri 370 TL. olan giyim malzemeleri, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları ile mağaza yetkilisine teslim edilmiş, şüpheli E.T. hakkında adli işlem yapıldı.

Kenteki hırsızlık olayları ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Şehitler Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir işyerinde 03.10.2013 günü 15 karton çeşitli markalarda sigara ve 2 bin 500 TL. para, 23.10.2013 günü ise 7 karton sigara ve 150 TL. bozuk paranın, kimliği meçhul kişi yada kişilerce çalındığına dair işyeri sahibinin müracaatına istinaden işyeri ve çevresi sivil ekiplerce 24 saat esasına göre kontrol altına alınmış, bu bağlamda 18.11.2013 günü ise saat:02.55 sıralarında, bir şüpheli şahsın işyerinin kepenk kilidini demir kesme makası ile kesmeye çalışırken görülmesi üzerine şahıs, suçüstü yakalanmış, ayrıca ekipleri görünce olay yerinden kaçan şüpheli S.Ö.'de yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan Küçük Kazımbey Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir işyerinde meydana gelen işyerinden hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; bahse konu işyerinin kepenk kısmının asma kilidini kırarak 30 TL. para çalan şüpheli E.A., Ortakapı Mahallesi Faikbey Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak müştekinin alınan ifadesinde; olay günü saat: 14.00 sıralarında işyerinde bulunduğu esnada işyerini boş bırakarak dışarı çıktığını, bu esnada işyerinde 30-35 yaşlarında bir bayanın bulunduğunu, yaklaşık beş dakika kadar sonra işyerine döndüğünde bayanın işyerinde olmadığını ve kasanın bulunduğu yere geldiğinde kasanın önünde yerde 20 TL. para gördüğünü, iş yerinde hırsızlık olduğunu düşünerek kasayı açtığını, bozuk kağıt paraları koyduğu bölümde bulunan yaklaşık 250 TL.'nin çalınmış olduğunu beyanla şikayetçi olmuş, yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren şahsın şüpheli T.K., Hafızpaşa Mahallesi Çıkmaz Sokak üzerinde bulunan bir ikamette meydana gelen televizyon hırsızlığı olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; müştekinin çalınan LCD ekran televizyonu, aynı sokak üzerinde başka bir ikametin bahçesinde çarşafa sarılı vaziyette bulunmuş, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli S.O. suçüstü yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmak üzere Adilye'ye sevk edildiler.

Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Kars'ta vatandaşların huzur ve sükünlerinin sağlanması için polisin gece-gündüz çalışıyor.Vatandaşların güvenliği için çalışmalar aralaıksız devem edecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber