Aile hekimlerinin şartlarının iyileştirilmesi çağrısı

Elazığ Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Abdülkadir Kantarcıoğlu, aile hekimliği personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekimlerinin şartlarının iyileştirilmesi çağrısı

Aile hekimi çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Elazığ Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, sağlık çalışanları olarak geleceklerinden kaygılı olduklarını söyledi. Kantarcıoğlu, "Bizim yerimizi alacak sağlık çalışanlarımızın bizlere, çocuklarımıza, torunlarımıza, kısacası geleceğimize daha iyi hizmet verebilmeleri için sağlıklı çalışma ortamlarını oluşturmak, biz aile hekimliği çalışanlarının boynunun borcu olduğu kadar tüm halkımızın sorumluluğudur. Verdiğimiz kavga aile hekimliği uygulamasının sağlıklı toplumumuzun inşası ve sağlıklı gelecek getirmesi içindir. Görev kargaşası yaşamaktan, ceza puanları hesabı yapmaktan, hastalarmızı dinleyemez hale geldik. Angaryalarla uğraştırılmaktan hastalarımızın yüzüne bakamaz hale geldik, gelecek kaygısı yaşamaktan, özlük haklarımızın gerilemesinden, iş güvencesinden mahrum bırakılmaktan, iş yükünden ve alanımız olmadığı halde iş yüklemelerinden dolayı tükenmişliğe doğru gidiyoruz" dedi.

Yakında hastalarına karşı hekimlik mesleğini uygulayamaz hale geleceklerini belirten Dr. Kantarcıoğlu, aile sağlığı merkezlerinin tüm giderlerinin kendilerinden kesilmesinin doğru olmadığını söyledi. Dr. Kantarcıoğlu, "Bizlerin de bir ailesi olduğu, gelecek kaygısı yaşayan bir sağlık çalışanı olduğumuzun bilinmesini, bu şekilde toplum sağlığını iyileştirmeye yönelik nasıl çalışma yürütebileceğimizin kaygısını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, tüm bu durumlardan dolayı 23 Kasım 2013 tarihinde saat 14.00'da Sağlık Bakanı ile bu konuları görüşmek üzere bakanlık önünde toplanacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber