13/04/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bangladeş Başbakanı Begüm Halide Ziya, Ankara'da. - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Ziya'yı Başbakanlık Merkez Bina'da törenle karşılayacak. - Konuk başbakanla görüşmeler ve ortak basın toplantısı da Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşecek.

- Başbakan Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Ziya onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

- TOBB'un vereceği çalışma yemeğine katılacak olan Ziya, akşam saatlerinde de Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.

- Ziya ayrıca, Bangladeş'in bağımsızlık savaşının önderi asker ve devlet adamı Ziya Ül-Rahman'ın anısına yapılan anıtın, adının verildiği caddedeki açılış törenine katılacak.

2- Başbakan Erdoğan, Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ve Ukrayna Savunma Bakanı Anatoliy Gritsenko'yu Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

3- İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği'nin İstanbul'da yapılan 4.Konferansı, kapanış oturumuyla sona eriyor.

4- Polonya Dışişleri Bakanı Stefan Meller'in Ankara temasları...

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Ankara'yı ziyaret eden Polonya Dışişleri Bakanı Meller ile Ankara Palas'ta görüşecek.

- Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

- Konuk Bakan Meller, TBMM Başkanı Vekili Sadık Yakut ve Başbakan Erdoğan tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

5- Tahran yönetiminin, uranyum zenginleştirmeyi başardığı açıklamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Muhammed El Baradei, Tahran'da, İran'ın nükleer programına ilişkin gelişmeleri yerinde görecek ve yetkililerle görüşecek.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in başkanlığında 10 holding yöneticisi, nükleer enerji konusunda Ankara'da danışma toplantısı yapacak.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da, "Hizmet İhracatı ve Teknik Müşavirliğin Ülke Ekonomisine Katkısı" konulu toplantıya katılacak.

8- Makedonya'daki resmi temaslarının ardından Kosova'ya geçecek olan Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın, BM Kosova Geçici Misyon (UNMIK) Başkanı Sören Jessen-Petersen, Kosova Başkanı Fatmir Seydiu ve diğer liderlerle görüşmesi, Kosova Türk Taburu'nu ziyaret etmesi bekleniyor.

9- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Elazığ'da, teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu yaralanan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Ergülmez ile koruması Uzman Çavuş Erkut Kaya'yı, tedavi gördükleri hastanede ziyaret edecek.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Haliç Üniversitesi ve İnternet Medyası Derneği'nce İstanbul'da düzenlenen "İnternetin Günlük Yaşama Etkileri" konulu panelin açılışında konuşacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da düzenlenen 9. Geleneksel Tüketici Hakları ödül töreni ile 10. Tüketici Konseyi toplantısına katılacak.

- Bakan Coşkun, Gazi Üniversitesi 80. yıl koşusu etkinliğinde de bulunacak.

12- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu'nun toplantısına başkanlık edecek.

13- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İtalya'da stilistlik eğitimine gönderilen 30 öğrenciye Ankara Sanayi Odası'nda verilecek plaket törenine katılacak.

14- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, Sosyal Güvenlik Kurumu Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, yurt dışına gönderilen ancak eğitimlerini tamamlayamayanlara yeni kolaylık da öngören kamu alacaklarının tahsil ve terkinine ilişkin yasa teklifi ele alınacak.

- KİT Komisyonu, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ve KOSGEB İdaresi Başkanlığı'nın hesaplarını denetleyecek.

- Almanya Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret edecek.

- Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Christian Hoppe de AB üyelik sürecine ilişkin gelecek dönemde Danimarka'nın politikaları ve "karikatür krizi" konusunda komisyona bilgi verecek.

15- Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşiye katılacak.

16- Siyasi partilerden...

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin MKYK toplantısı öncesinde basın açıklaması yapacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara OSTİM'de KOBİ temsilcileriyle bir araya gelecek.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Yasası, Yükseköğretim Yasası, Kamu Mali Yönetimi Kontrol Yasası, Telsiz Yasası ile 78 ve 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa'nın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı ile parti genel merkezinde görüşecek.

- DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, parti genel merkezinde, DSP'nin başlatacağı "Haydi Kadınlar Siyasete" kampanyası konusunda açıklamalarda bulunacak.

17- "Yerel Medya Eğitim Semineri", Adana'da başlıyor.

- Seminere, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. S. Hilmi Bengi de katılacak.

18- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

19- Danıştay Başkanı'nı belirlemek üzere seçime devam ediliyor.

20- Şehitler toprağa veriliyor...

- Uzman Çavuş İsa Çiçek'in cenazesi, Adana'nın Ceyhan, Uzman Çavuş Bahattin Kalaycı'nın cenazesi ise Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde törenle toprağa verilecek.

21- Merkez Bankası Genel Kurulu, Ankara'da toplanıyor.

22- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin genel kurul toplantıları, Strasbourg'da sona eriyor.

- Genel kurul oturumunun sonunda Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan'da yerlerinden edilmiş kişilerin ve göçmenlerin sorunlarına ilişkin bir rapor ve buna bağlı tavsiye karar tasarısı tartışılarak oylanacak.

23- TİSK ile Türk-İş tarafından ortak yürütülen "Eğitim ve İstihdamda Etkinlik Artırma Projesi" sonuç konferansı, Abant'ta yapılacak.

24- TMMOB, KESK ve DİSK genel başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret edecek.

25- İstanbul Valisi Muammer Güler'in katılımıyla, 4 hayırseverin yaptıracakları okul, ek bina ve bir yurt binasına ilişkin protokol imzalanacak.

26- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, "Lale Bahçesi"nin açılışını gerçekleştirecek.

27- Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp, Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerini "AB ve Türkiye'nin AB'ye Giriş Sürecinin Dünü, Bugünü, Yarını" konularında bilgilendirecek.

28- Toplantı...Tören...

- BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) işbirliğiyle Ankara'da düzenlenen, "Kafkaslar ve Ortadoğu Ülkeleri Arasında Bölgelerarası ve Sektörler Arası Kuş Gribi" toplantılarıyla ilgili basın toplantısı yapılacak.

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Yunan İş Konseyi'nin yıllık ortak toplantısı, İstanbul'da yapılıyor.

- Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, İzmir'de, turizmin sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Halk Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı ile Ankara'da, kalkınmada öncelikli illere destek kapsamında 50 milyon avroluk kredi anlaşması imzalayacak.

- Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın 2005 yılı performansı ve 2006 yılına ilişkin stratejileri, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısıyla açıklanacak.

- Kimyasallar Alanında Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi tanıtım toplantısı, Ankara'da yapılıyor.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO) nisan ayı olağan meclis

toplantısı, gerçekleştirilecek.

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 15. Uluslararası Tiyatro Festivali ve 4. İstanbul Tiyatro Olimpiyatları ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

29- 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları toplantısı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde yapılıyor.

30- Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nun 49 yıllığına Voleybol Federasyonu'na devriyle ilgili tören, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın katılımıyla Ankara'da yapılacak.

31- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Grubu'nda Vakıfbank Güneş Sigorta, Eczacıbaşı ile Burhan Felek Spor Salonu'nda karşılaşıyor.

32- İkinci Futbol Ligi (B) Kategorisi Yükselme Grubu'nda 5, Üçüncü Lig'de de 2 karşılaşma yapılacak.

33- İstanbul'daki Uluslararası İSPOLO Gençler Sutopu Turnuvası'nın 2. gününde Türkiye, Romanya ile karşılaşacak.

34- Turkcell Süper Ligi'nde 30. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

35- Karate Federasyonu Başkanı Dinçer Türkmen, İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

36- Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Avrupa 10 Bin Metre Kupası yarışmalarıyla ilgili Antalya'da basın toplantısı düzenliyor.

37- Gazi Üniversitesi Üniversitelerarası 80. Yıl Koşusu, Ankara'da yapılacak.

38- İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması.

- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı: "İstanbul'un kültür başkenti olması, olimpiyatların bu kente gelmesine de yararlı olacaktır."

- "İstanbul'un dünyada tanınmasında spor faaliyetlerinin ve çalışmalarının da katkısı var."

39- Ligin zirvesinde heyecan fırtınası.

- Turkcell Süper Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray'ın şampiyonluk çekişmesi büyük heyecana sahne oluyor.

- Ezeli rakiplerin lig bitiminde ilk 2 sırada yer aldığı sezonlarda, sarı-kırmızılılar daha çok mutlu sona ulaştı.

- Lig tarihinde ezeli rakiplerin birbirleriyle yarıştığı 10 sezonda Galatasaray 6, Fenerbahçe 4 kez şampiyon oldu.

40- Beşiktaş'ın en kötü 2. sezonu.

- Turkcell Süper Ligi'nde 29. hafta sonunda liderin 24 puan gerisine düşen siyah-beyazlılar, ligde 3 puanlı sisteme geçilmesinden bu yana en kötü 2. performansını sergiliyor.

- "Kara Kartallar", 1997-1998 sezonunda lig şampiyonu Galatasaray'ın 27 puan gerisinde sezonu tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber