SODES kapsamında Bozyazı'ya 115 bin TL

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu: "En değerli çalışma alanımızı bu projeler doldurdu"

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SODES kapsamında Bozyazı'ya 115 bin TL

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, en değerli çalışma alanlarını Sosyal Hizmet Projelerinin (SODES) doldurduğunu ifade ederek, "Dertlere derman, sıkıntılara çare oldu. Kimsesizlere yalnız olmadığını hissettiren, engelli gençlerimizi hayata bağlayan herkese iş ve aş olan, kenti değil, köyü de düşünen projeler oldu" dedi.

Vali Güzeloğlu, SODES Bozyazı ilçe Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Güzeloğlu, 2 proje için sağlanan 115 bin TL hibe çeklerini proje sahiplerine verdi. Toplantıda Vali Güzeloğlu'na, il ve ilçe protokolü eşlik etti. Burada konuşan Güzeloğlu, bütün ilçelerin her birinde birbirinden güzel gelişmelere tanıklık ettiklerini ifade eden Güzeloğlu, "Gençlerimizden başlayarak kadınlarımızın, aslında engelli olmayan ama engelli diyerek önüne engel çıkardığımız insanımızın, 7'den 70'e her kesimin hayatını değiştirecek bu gelişmeler Sosyal Hizmet Projeleri ile hayata geçirildi. En değerli çalışma alanımızı bu projeler doldurdu. Dertlere derman, sıkıntılara çare oldu. Kimsesizlere yalnız olmadığını hissettiren, engelli gençlerimizi hayata bağlayan herkese iş ve aş olan, kenti değil, köyü de düşünen projeler oldu. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla devlet olarak kim dardaysa onun yanında oldu ve Bozyazı'yı, Mersin'i çok güzel sonuçlarla buluşturdu" dedi

"Bir ve beraber oldukça hiçbir hedef, bir milletin önünde erişilmez değildir" diyen Güzeloğlu, "2023 yılında Atatürk ve aziz silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü inşallah daha gelişmiş bir ülke olarak, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine sahip bir ülke olarak kutlayacağız. Şüphesiz herkesin bu hedef için çaba göstermesi, devletimizin yanında olması gerekir. İlçelerimize en çok gelen Vali olduğumu söylüyorlar. Gelmek değil meramımız her gelişte bir güzelliğe katkıda bulunmak. Bugün burada hazırlanan projelerle, Hafize Teyze'nin el emeği ile ve yetiştireceği gençlerle ilçenin kalkınması ve gelişmesi muz lifinden hayat bulacak. Organik ürün ve sağlıklı ürün olarak gerek hediyelik gerek kullanımlık ürün olarak değer yaratacak ve inanıyorum ki lif konusunda Bozyazı dünya merkezi olacak" şeklinde konuştu.

"BOZYAZI'NIN GELİŞMESİ VE KALKINMASININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL YOL"

Bozyazı ilçesinin gelişmesinin ve kalkınmasının önündeki en büyük engelin yol olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Cumhuriyet tarihi boyunca bölgeler arası ulaşımın tıkanmasına neden olan yol sorunu ortadan kaldıracak, Bozyazı'nın önündeki engeli aşacak çalışma Boğsak tüneli ile hayata geçiriliyor. Mersin'i Antalya'ya bağlayan yol üzerinde yapılacak toplam 22 tünelin ilki olan bu tünel, çift tüp ve ona bağlı geçiş bağlantısı ile Mersin'den Bozyazı'ya ulaşımı kolaylaştıracak, Bozyazılıların deyimiyle çile virajından sizleri kurtaracak. İnşallah 3 bin 800 metrelik yoldan zamandan tasarruf sağlayan bu tünelimizi gelecek ay içerisinde açıyoruz. 2014'ün sonunda da Mersin Antalya yolunu tamamlayacağız ve o zaman elinizdeki değerler daha de zenginlik kazanacak" diye konuştu.

Kalkınmanın temelinde sadece yol olmadığını eğitimin de vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyleyen Güzeloğlu, "Kaymakamımızın ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüzün de dediği gibi Mersin son yıllarda eğitim alanında da çok önemli yol kat etti. Mersin okul öncesi eğitimde Türkiye'de 49'uncu sıradaydı ancak verilen mücadele ile son 3 yılın Türkiye birincisi oldu. TÜBİTAK proje yarışmalarında Mersin 8 ili kapsayan bölgede sonuncu konumdaydı ancak öylesine gelişme kaydetti ki Adana'da olan TÜBİTAK Bölge Merkezi Mersin'e taşındı. Türkiye 1'incilerimiz Tekeli İlköğretim Okulu'ndan Bozyazı çocuklarından çıktı. Bu 2 küçük yavrumuz inandığımız ve çalıştığımızda elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı olmadığını bizlere bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı.

Turizm alanında da çok güzel gelişmelerin Bozyazı ile buluştuğunu kaydeden Güzeloğlu, "Tarımda, eğitimde, kırsal altyapıda yaşanan gelişmelerle Bozyazı gezilesi, yaşanılası bir yer oldu. Bunların hepsi insanımızın hak ettiği, mecbur olduğumuz, yapmayı taahhüt ettiğimiz ama belki geciktiğimiz hedeflerdi. Her yeni gün, bıraktığımız günden daha iyi olmak zorunda. Çünkü dinimizin bize emrettiği gibi 2 günü 1 olan ziyandadır. Ben bu projelere katkı koyan başta Kaymakamımız, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz ve diğer yöneticilerimize, siz değerli Bozyazılı vatandaşlarımıza ve yüreğinden konuşan Hanife teyzemize şükranlarımı sunuyor, daha nice böyle güzel buluşmalarda sizlerle olmayı temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, her 2 proje için toplam 115 TL'lik hibe çeklerini ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan'a teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber