MEÜ'ye 'mükemmellikte yetkinlik 4 yıldız' belgesi

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 2007 yılından bu yana sürdürdüğü kalite yolculuğunu Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) 'Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız' belgesiyle taçlandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEÜ'ye 'mükemmellikte yetkinlik 4 yıldız' belgesi

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 2007 yılından bu yana sürdürdüğü kalite yolculuğunu Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) 'Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız' belgesiyle taçlandırdı.

Eylül 2013'de EFQM Mükemmellik Modeli'nin mükemmellikte yetkinlik programına başvuran MEÜ, yapılan değerlendirmeler sonucunda Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'ndan 'Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız' belgesi almaya hak kazandı. MEÜ ödülü Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen Kalite Kongresi'nin kapanış oturumunda yapılan ödül töreninde verildi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine MEÜ'den, Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Burak Çimen ve MEÜ EFQM ekibi katıldı. Yetkinlik belgesi, KalDer Yönetim Kurulu üyesi ve Soyak Holding Kalite Direktörü Osman Ünal tarafından Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'a takdim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Suha Aydın, EFQM'ın Beş Aşamalı Avrupa Mükemmelliğe Yolculuk Programı'nın ikinci aşaması olan Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız belgesinin başarılı biçimde yönetilen ve mükemmel kurum olma yönünde ilerleyen kurumlara verildiğini belirterek, "İlk başvurusunda 4 yıldız alma başarısını gösteren ilk üniversite olan üniversitemiz, gelecekte Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü almayı kendine hedef olarak koydu. Ulusal ve uluslararası düzeyde vereceği eğitim-öğretim, üreteceği bilgi, teknoloji ve sanatla öğrencilerini, mezunlarını, çalışanlarını ve toplumu yaşam boyu öğrenmeyle bütünleştiren, kalite odaklı, engelsiz ve uluslararası tanınırlığa sahip bir üniversite olma vizyonunu stratejileriyle destekleyen üniversitemiz, bu stratejiler çerçevesinde mükemmelliğe erişmeyi kendine hedef olarak koydu. Mükemmellik çabalarına EFQM mükemmellik modelinin büyük bir ivme kazandıracağı düşüncesinden yola çıkan üniversitemiz, modeli uygulama kararı aldı. Model çerçevesinde oluşturulan özdeğerlendirme raporunun EFQM'in Türkiye ortağı olan KalDer'e iletilmesinin ardından KalDer'den gelen değerlendiriciler üniversitemizi liderlik, stratejiler, çalışanlar, işbirlikleri, ürünler, hizmetler ve süreçler, öğrenci algılamaları, çalışan ve toplum algılamaları ve temel performans sonuçları konularında değerlendi. Değerlendirme sonucunda üniversitemiz 'Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız' belgesini almaya hak kazandı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber