Turist sansar, Erzurum Turizm müdürlüğünde zor anlar yaşattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bahçesinde görülen sansar benzeri hayvan, kurum personelinin korkulu anlar yaşamasına neden oldu. Zararlı olabileceği endişesiyle yakalanarak sandığa konulan hayvan, türü belirlenemeden kayboldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelinden Musa Yahnici, bahçede türünü bilemediği sansara benzer bir hayvan gördü.

Yahnici'nin, insanlara zarar verebileceğini düşünerek ilginç bir hayvan gördüğünü bildirmesi üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk ve kurum personeli, hayvanı yakalamak için bahçeye çıktı.

Yaklaşık 1 saat süren kovalamacanın ardından köşeye sıkıştırılan hayvan, üzeri bir bez parçasıyla örtülerek etkisiz hale getirildi. Hayvanın çevresindekileri ısırma girişiminde bulunması üzerine, bazı personelin eline sopa alması dikkat çekti.

Personelin bir kısmı, uzun süren uğraş sonucu yakalanan hayvanın sincap olduğunu düşünürken, bir kısmı da daha önce böyle bir hayvan görmediğini söyledi.

Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk, yakaladıkları hayvanı ilk önce sincaba daha sonra sansara benzettiğini, ancak yörede daha önce bu tür hayvanlara rastlamadığını söyledi.

Bu nedenle sincap ve sansar türlerini internetten araştırdığını ifade eden Öztürk, ''Araştırma sonucunda yakaladığımız hayvanı daha çok sansara benzettik.

Sansara benzeyen, ancak farklı bir renge sahip hayvanı, hem sağlığını kontrol ettirmek hem de türünü kesin olarak öğrenmek amacıyla sandığa koyarak Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasına götürdük. Ancak hayvan sandıktan kaçmayı başardı'' dedi.

Bu arada, Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası yanında bulunan Tarım İl Müdürlüğü bahçesine İzmir'in Ödemiş ilçesinden kamyonlarla fidan getirildiği, hayvanın da kamyonla İzmir'den gelmiş olabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber