Vali Karaloğlu: 'Bursa'ya Denizcilik Fakültesi Kurulsun'

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'ya Denizcilik ve uluslararası ilişkilerle ilgili lojistik bölümün açılmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Karaloğlu: 'Bursa'ya Denizcilik Fakültesi Kurulsun'

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Teknik Üniversitesi ile Özel Orhangazi üniversitelerine iadei ziyarette bulundu. Resmi olarak 2010 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesinin Eğitim mahallesi eski eğitim fakültesinde bulunan rektörlük binasına gelerek Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen'i makamında ziyaret etti. Rektörlük binasına gelişinde karşılanan Vali Karaloğlu, Prof. Dr. Ali Sürmen'in odasında bir süre dinlendikten sonra toplantı salonuna geçildi. Burada Vali Karloğlu'na Prof. Dr. Ali Sürmen tarafından üniversitenin kuruluş aşamaları ve şu anki mevcut durumu hakkında geniş bilgi verildi. Üniversitenin Kestel'deki yeni yerleşkesi arsası hakkında konuşan Vali Karaloğlu, üniversite bünyesinde Denizcilik Fakültesi ve Uluslararası ticaret ile lojistik bölümünün açılmasını istedi. Karaloğlu, "e-ticaret geliştikçe lojistiğe olan ihtiyaç daha da artacaktır. Bursa'da da bu bölüme ihtiyaç var. Çünkü şu an lojistik köy kurma çalışmaları devam ediyor. Onun için mutlaka bu bölümün açılması lazım" dedi.

Özel Orhangazi Üniversitesine geçen Vali Karaloğlu'nu, üniversitenin Şevket Yılmaz Hastanesi altında bulunan yerleşkesine gelişinde Üniversite Mütevelli heyeti Başkanı Hilmi Gülcemal, Rektörü Prof.Dr. Recep İleri ile yardımcıları tarafından karşılandı. Prof. Dr. Recep İleri, üniversite ile ilgili Vali Karaloğlu'na geniş çaplı bilgi verdi. İleri, 2011 yılında kurulmalarına rağmen çok hızlı hareket ettiklerini ifade ederek, şu an 530 öğrencilerinin olduğunu, yabancı öğrenciye ağırlık verdiklerini kaydetti. İleri, 2023 yılında 7 bin öğrenciye ulaşacaklarını söyledi.

Vali Münir Karaloğlu ise Türkiye'de şu anda yabancı öğrenci sayısının az olduğuna dikkat çekerek, "2023 yılındaki hedefiniz 150 yabancı öğrenci olmalı. Bu sizin için çok zor değil. Ayrıca Bursa'nın fethinin 100. yılı olan 2026'da ise Bursa'yı Türkiye ve dünyaya tanıtacak bir proje geliştirmelisiniz. Bu da size bir hedef olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber