Yalova'da Romanlara özel ücretsiz etüt merkezi açıldı

Yalova'da bir ilke imza atılarak sadece Roman çocuklara ücretsiz etüt desteği veren okuma salonu açıldı. Roman çocuklar ise sevinçlerini davullar ve zurnalar eşliğinde göbek atarak gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'da Romanlara özel ücretsiz etüt merkezi açıldı

Yalova'da Baran Eğitim ve Kültür Derneği tarafından sadece Roman çocuklarına özel ücretsiz bir etüt merkezi açıldı. Maksatlarının maddi durumları yeterli olmayan Roman gençleri eğitmek olduğunu söyleyen okuma salonu yetilisi Cengiz Mirşamoğlu, "Biz ilk okuma salonumuzu doğudan gelen ve maddi durumu az olduğu için dersanelere gidemeyen ailelerin çocukları için açmıştık. Burada ise Roman vatandaşlarımıza özel bir okuma salonu açtık. Bu kesimdeki çocuklarımıza baktığımızda lise mezunu yok denecek kadar azdı. Biz de onlara faydalı olmak adına burasını açtık. Şu anda yüze yakın Roman çocuğu burada eğitim alıyor. Yakın bir zamanda buradaki öğrenci sayısının 200'ü aşmasını bekliyoruz. Bu kardeşlerimize burada Türkçe, Matematik, Sosyal, Fen ve İngilizce derslerinde etütler veriyoruz. Yine sosyal ve spor faaliyetleri düzenliyoruz. Eğitim sisteminde eksik kalan yönlerini tespit ediyor ve onları da tamamlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yıllardır çocuklarının üniversite okumasını arzu ettiklerini dile getiren Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut ise, "Benim yıllardan beri bir özlemim vardı; bu, çocuklarımızın okumasıydı. Bunu sağlamak için de elimizden gelen ne varsa yaptık. İlimizdeki bürokratlara, yerel yöneticilere bu konuyu hep ilettik. Neticede bize destek çıktılar. Burası yapıldı. Şimdi çocuklarımızın okuma özlemi burası ile yerine gelecek. Bizim çocuklarımız artık dersleriyle ilgili buradan ücretsiz destek alabilecek. Bizim çocuklarımız da bundan sonra üniversiteye gidebilecekler" şeklinde konuştu.

Roman çocuklar ise, burada aldıkları etüt desteği ile derslerinde artık daha başarılı olduklarını ve üniversite okumak istediklerini söylediler. Çocuklar, etüt merkezinin devreye girmesinden duydukları sevinci de davul ve zurna eşliğinde göbek atarak gösterdiler. "4 Mevsim" adı verilen okuma salonu ve etüt merkezinin açılışını Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut birlikte yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber