Bozok Üniversitesi'nin Yozgat eğitimine katkıları sürüyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi’nin gerek bilimsel çalışmaları, gerek akademik ve idari personeli ve gerekse yapılaşmasını sürdürdüğü kampüsü ile dünyadaki üniversiteler arasında ilk 2 binde, aynı tarihte kurulan üniversiteler arasında ilk onda yer aldığını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozok Üniversitesi'nin Yozgat eğitimine katkıları sürüyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi'nin gerek bilimsel çalışmaları, gerek akademik ve idari personeli ve gerekse yapılaşmasını sürdürdüğü kampüsü ile dünyadaki üniversiteler arasında ilk 2 binde, aynı tarihte kurulan üniversiteler arasında ilk onda yer aldığını söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi ile Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan eğitim protokolü kapsamında, Sorgun Belediyesi ve Türk Coğrafya Kurumu işbirliği ile Sorgun'da düzenlenen "Yozgat Coğrafya Öğretmenleri Çalıştayı"na katılan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite gelişimi hakkında bilgi verdi.

Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında kurulan Bozok Teknopark inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Rektör Uçar, "Yapımı tamamlanmak üzere olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür, Araştırma ve Uygulama Merkezi, resmi temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak olan Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi ile Tıp Fakültesi Morfoloji ve 200 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi üniversitemizin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Sorgun Meslek Yüksekokulu inşaatının da tamamlanmak üzere olduğu bilgisini de aktaran Rektör Prof. Dr. Uçar, "Sorgun Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimiz bu eğitim döneminde eğitimlerini merkez kampusümüzde sürdürüyor. Bu öğrencilerimiz ve yeni gelecek öğrenciler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren peyzaj çalışmaları da tamamlanmış olacak olan Sorgun'daki binamızda eğitimlerini sürdürecek. Bu eğitim döneminde Sayın Başbakanın bizzat başlattığı "5 Milyon Öğrenciye 5 Milyon Fidan" kampanyası çerçevesinde üniversitemizde bulunan 11 bin öğrencimiz adına 320 bin fidanın dikimine başlandı. Üniversitemiz her geçen gün büyüyüp gelişmektedir. Üniversitemiz gelişirken, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden de ilimizin gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır, bundan sonra da sağlamaya devam edecektir. Yapılan bu çalıştayın eğitim adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çalıştaya katılan akademisyenler konularıyla ilgili sunumlar yaptı.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar'ın yanı sıra, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Türk Coğrafya Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İhsan Bulut, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber