İmam hatip yarışmaları yayıldı

Haber Giriş : 16 Nisan 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maltepe İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği altın ödüllü "Hz. Peygamber'e şiir ve mektup" yarışmasına, bölgedeki okul yöneticileri de öğrencilerini gönderdi

Anadolu Gençlik Dergisi'nin Kartal'daki okullar arasında "umre" ödüllü "Hz. Muhammed'e Mektup Yarışması" düzenlemesi tartışılırken, Maltepe'deki ilk ve orta dereceli okul yöneticilerinin öğrencilerini, imam hatip lisesince düzenlenen "altın" ödüllü "Hz.Peygambere şiir ve mektup" yarışmasına gönderdiği ortaya çıktı.

Yarışmayı düzenleyen imam hatip lisesi de, kendi öğrencilerine yönelik Veda Hutbesi Yarışması Finali ile Dua Ayetleri Ezbere Okuma Yarışması yaptı. Okul, 14 Mayıs'ta yapılacak "101 Ayet - i Kerime ve 101 Hadis - i Şerif Ezbere Okuma" yarışmasını kazanan öğrenciyi umreyle ödüllendirecek.

Davetiye gönderildi
Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar arasında "Hz.Peygamber'e mektup, şiir ve naat güzel okuma yarışması" düzenledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla Kaymakamlık oluru alınan yarışmanın şartnameleri ve davetiyeleri ilçedeki okullara gönderildi.

Okullardan bazılarının yöneticileri "Doğru bulmadığımız için ilgilenmedik" derken, bazıları da davetiye resmi yazıyla geldiğinden yarışmanın öğrencilere duyurulduğunu ancak katılımın zorunlu olmadığını, öğrenci seçiminin ise din bilgisi ve Türkçe öğretmenleri tarafından yapıldığını söylediler.

10 Nisan'da okulda düzenlenen ve 74 öğrencinin katıldığı finalde dereceye girenlere "altın" ve "Kuran- ı Kerim meali"nin de aralarında bulunduğu çeşitli kitaplardan oluşan ödüller, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar'ın da katıldığı törende verildi.
Başvurunun kendisine yapıldığını belirten Ayar, yarışma için Kaymakamlık onayı verdiklerini söyledi.

28 Şubat döneminde "irticacı" olduğu gerekçesiyle kapatılan Milli Gençlik Vakfı üyelerinin kurduğu iddia edilen Anadolu Gençlik dergisinin, Kartal'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izniyle, Umre ödüllü "Hz. Muhammed'e Mektup Yarışması" düzenlemesi tartışma yaratmıştı.

Yarışmaya kendilerinin izin vermediğini söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, konuyla ilgili olarak müfettişlerin soruşturma başlattığını açıklamıştı.

Ödül olarak ehliyet ve dizüstü bilgisayar da var
Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi, 30 Nisan'da düzenleyeceği "hadis yarışması"nda birinciye umre ödülü vaat ediyor. Aynı okulda düzenlenen "Temel Dini Bilgiler Yarışması"nın ödülü altın.

Esatpaşa İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, imam hatip liseleri arasında 4 Mayıs'ta düzenleyeceği "ilmihal yarışması"nın birincilik ödülü, sürücü kursundan ehliyet ve bilgisayar, dereceye girenlere cumhuriyet altını.

Üsküdar İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin imam hatip öğrencilerine yönelik düzenlediği "Ayet ve Hadis Ezberleme Yarışması"nda ilk üç dereceye girenlere dizüstü bilgisayar ve altın, ilk 10'a girenlere fotoğraf makinesi ve cep telefonu hediye edilecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber