AK Parti'de dershanelerle ilgili bilgilendirme toplantısı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin tartışmalarla ilgili, "Bu konuda başbakanımızın durduğu yerde durduğumuza dair en ufak bir tereddütümüz yok" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2013 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'de dershanelerle ilgili bilgilendirme toplantısı

AK Parti Genel Merkezinde, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalarla ilgili milletvekillerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısı başladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın başkanlığında düzenlenen toplantı öncesinde, bazı AK Parti milletvekilleri, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, parti içerisinde dershanelerin dönüşümüne muhafet olduğu iddialarının doğru olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Zaman içerisinde bunu hepimiz göreceğiz" yanıtını verdi.

-"Biz konuya zaten müzahiriz"

"Salı günü yapılan toplantı yeterli olmadı mı" şeklindeki soruyu yanıtlayan Külünk, şunları kaydetti:

"Biz konuya zaten müzahiriz. Dolayısıyla Sayın Bakanımız, milli eğitim yapısına dair yaptıkları teknik çalışmaları bizlerle paylaşıyor. Biz, Sayın başbakanımızın durduğu yerde duruyoruz. Dolayısıyla biz bir siyasal hareketiz. Bu tip teknik konular bakanlığın uhdesindedir. Bakanlık çalışmasını yapar, ihtiyaç duyduğu zamanda parlamentonun gündemine getirir. Parlamentoda olması gerektiği gibi milletin iradesi nasıl tecelli ederse herkes parlamentodaki milletin iradesine saygı duyacak şekilde neticelenir. Burada bizim için çok değişik bir şey yok. Bizim her zaman yaptığımız çalışma."

Dershanelerle ilgili parti içerisinde aykırı bir görüş olup olmadığının sorulması üzarine de Külünk, "Hayır efendim. Hiçbir şekilde. Biz bir siyasal hareketiz. Aile içerisinde herşeyi konuşuruz. Orada konuşulanlar başlar ve biter. Dolayısıyla hiçbir şekilde bu konuda başbakanımızın durduğu yerde durduğumuza dair en ufak bir tereddütümüz dahi yok" ifadesini kullandı.

-"İkna olma ihtiyacı hissetmiyorum"

Külünk, vekillerin hiçbirinin ikna edilemediği yönünde yapılan haberlerin hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:

"Külli yalan. Bak ben vekillerden birisiyim. Hiç ikna olma ihtiyacı hissetmiyorum. Ne demek ikna olmak. Ben bu partinin milletvekiliyim. Ben bu siyasal hareketin aklına ve ruhuna inanmış adamım. Ben Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu ülke için, bu coğrayfa için ne demek olduğunu bilen adamım. Ben milletvekili olarak bu hareketin içerisine inanmış dava adamı olarak durmamın adı ikna olmak gibi bir kavramla karşılaşmamaktır. Ne demektir ikna olmak? Sohbet etmek kanaatlari paylaşmak başka bir şey ancak siyasal hareketin durduğu yerde durmak başka bir şey. Böyle bir şey söz konusu olur mu. AK Parti hareketi, sıradan bir politik hareket değil ki. AK Parti hareketi böyle gelip geçerken yolda kurulmuş bir hareket değil. Bu hareketin 150 yıllık 200 yıllık, taa 1071'e, Büyük Selçuklu'ya giden akıl ve ruh kökleri var. Bu hareketin ruh kökleri, bu mücadelenin Anadolu'da İstiklal Savaşı'ndaki duruşu var. Bu tartışmaların hangi zeminde çıktığına lütfen Lozan'daki Musul Kerkük görüşmelerine bakınız. Musul-Kerkük görüşmeleri esnasında neler konuşulmuş, Lozan'da masada. Aynı şekilde Abdülhamit Han'ın yaşadıklarına bakınız. Cennet mekan Abdülhamit Han'ı da kimse anlamamıştı. Bugün AK Parti hareketine ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın durduğu yeri anlamak için hepimiz basiret ferasetimizi iyi kullanmalıyız."

-Diyarbakır Milletvekili Lök

"Dershanelerle ilgili salı günü yapılan grup toplantısı yeterli olmadı mı" şeklindeki soru üzerine, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Beyaz Lök de, istişare anlamında AK Parti Genel Merkez'inde devamının uygun görüldüğünü belirtti.

Dershanelerin dönüşümüne ilişkin görüşü sorulan Lök, "Şu anda milli eğitim ile alakalı bir neşter atıyoruz, Başbakanımızın önderliğinde. Zaten bu dershanelerin kapatılması değil, dershanelerin dönüştürülmesi olayıdır. Bizim için eğitim çok önemli. Çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Bu anlamda bu toplantılarımız devam ediyor. Zaten gazete manşetlerine çıkan taslak değildi aslında taslağın taslağının taslağıydı, belki. O noktada bir sıkıntı oldu. İnşallah zaman içerisinde düzelecek" şeklinde konuştu.

-"Buradan çıkan herkes mutlu olacak"

AK Parti Milletvekili Fikri Işık da salı günü yapılan toplantının yeterli olmadığı yönündeki haberlerle ilgili, "Salı günü, sayın bakanımız için planlanan süre aday tanıtımlarının çok uzaması nedeniyle maalasef çok daraldı. Çok kısa zamanda çok özet bilgi verilmek durumunda kaldı, Sayın Bakanımız. Arkadaşlarımızın ortak talebi, 'bunu biraz daha detaylı değerlendirilem oldu.' Böyle güzel bir toplantı yapacağız. Milletvekillerimiz kafalarındaki bütün soruları soracaklar. Eminim ki buradan çıkan herkes mutlu olacak" şeklinde konuştu.

Derhanelerle ilgili parti içerisinde endişe yada kaygı olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Işık, şöyle konuştu:

"Dershanelerin dönüşüm sürecini konuşuyoruz. Bu noktada bakanlığımız, yaptığı çalışmaları milletvekillerimize tüm detaylarıyla anlatılmasıdır. Salı günkü grup toplantısında zaman baskısı çok fazla olunca çok kısa bir sürede sayın bakanın bu kadar sürede geniş bir çalışmayı sunması zaten mümkün değildi."

-"Bir yasama süreci yaşayacağız"

Işık, eleştiriler üzerinde dershanelerle ilgili taslağın değiştiriliği yönünde haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Şimdi bir yasama süreci yaşayacağız. Bu yasama sürecinde önce bu hafta Bakanlar Kuruluna bir taslak gelecek. Bakanlar Kurulu, bunu özellikle değerlendirecek. Bakanlar Kurulu, 'evet bu taslak yeterlidir, bunu kanun tasarısına dönüştürelim' derse, o zaman Meclis'e kanun tasarısı olarak gelecek ve Meclis'te makul bir süre içerisinde komisyona gelecek. Komisyonda bunu değerlendirecek. Bu ondan sonra genel kurula gelecek bu süreçler yaşanmadan, takdir edersiniz ki her şey oldu bitti gibi sunmak veya yansıtmak çok hakkaniyete uymaz.

Bu dershanelerin dönüşümü aslında olayın küçük parçası. Asıl Türkiye'nin sınav sisteminde önemli dönüşüm olacak. Bu dönüşümün en sağlıklı şekilde olması için çok önemli bir tartışma zemini olacak. Ben bugünkü toplantının verimli olacağını düşünüyorum. Sürecin de eminim ki herkesin içine sinecek bir süreç olacağını düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber