Gazilerden 485 liralık maaşa tepki

Kendilerine verilen şeref aylığından bile devletin vergi kesintisi yaptığını söyleyen ve bu duruma isyan eden Torbalılı gaziler Yaşar Kandemir, Mustafa Paloğlu, Muzaffer Göbekli ve İsmail Salcan, hükümete eleştirilerde bulundular.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazilerden 485 liralık maaşa tepki

Hükümetin kendilerine verilen vatan hizmet tertibine şeref aylığından yüksek bir vergi kesintisi yaptığını belirten gaziler, hükümetin gaziyi düşünmediğini, gaziye değer vermediğini söylediler.

"BARZANİ'YE GÖSTERİLEN İLGİ BİZE GÖSTERİLMİYOR"

Hükümetin açılım politikaları ile Barzani ve yandaşlarıyla el ele, kola kola girip gaziyi unuttuğunu söyleyen Torbalılı gazi Yaşar Kandemir, "İçimiz kan ağlıyor. Keşke Barzani'ye gösterilen ilgi şehit ailelerine ve gazilere ve gösterilseydi. Biz Barzani ile değil, şehit yakınıyla, gazisiyle kol kola bir devlet görmek istiyoruz. Suriyelilere bile bizden daha fazla sahip çıkıyorlar. Onlara verilen destek ve imkanlar bizlere verilmiyor" dedi.

"485 LİRA GAZİ MAAŞI ALIYORUM, BİZDEN İLAÇ PARASI ALIYORLAR"

Aldırğı gazi maaşıyla geçinemediğini belirten Mustafa Paloğlu, "485 lira gazi maaşı alıyorum. Emekli milletvekillerinden hiçbir kesinti yapılmıyor ama gaziden kesinti yapılıyor. O kadar övüyorlar sağlıkta yaptıklarını ama bizlerden ilaç parası alıyorlar. Hastanede günlük 90 lira yatak parası istiyorlar. Devletin gazisine verdiği değer bu mu?" şeklinde konuştu.

"DOLMUŞÇULAR BİZİ HOR GÖRÜYOR"

Torbalı'da şehiriçi dolmuşlarının kendilerine saygı göstermediğini de iddia eden gaziler, "Dolmuşa bindiğimiz zaman bizi küçümsüyorlar. Yine gazi geldi, bir gazi daha geldi, sende mi gazisin gibisinden laflarla bizi rencide ediyorlar. O dolmuşları kullanmak bizim anayasal hakkımız. Hiç kimsenin bizi bu şekilde rencide etmeye hakkı yok" şeklinde konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber