Okul yeri sorununa mahkeme son noktayı koydu

Uzun süreden beridir tartışma konusu olan ve Torbalı’da AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getiren Torbalı’daki Gazi İlköğretim Okulu yerinde tartışmalara son noktayı İzmir 5.'inci İdare Mahkemesi koydu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul yeri sorununa mahkeme son noktayı koydu

Torbalı Belediyesi'nin aldığı "Kent Meydanı" kararına rağmen okul yapılması için İzmir İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihaleye çıkmış, inşaat ruhsatı almıştı. Torbalı Belediyesi tüzel kişiliği, Belediye Başkanı İsmail Uygur ve CHP Belediye Meclis Üyesi Ufuk Yörük adına 3 ayrı dava açan belediye konuyu mahkemeye taşımıştı. Önceki gün açıklanan karar göre İzmir 5. İdare Mahkemesi söz konu alanın kent meydanı yapılmasının daha uygun olacağı kararına vardı.

AK PARTİLİ YÖNETİCİLERİN ISRARLARI NEDENİYLE 6 OKULUN YAPIMI DURMUŞTU

AK PARTİ Yöneticilerinin ısrarla kent meydanına karşı çıkmaları ve okul ruhsatı alınması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü nezdinde çalışma yapması kamuoyunda konunun siyasallaştığı yorumlarının yapılmasına sebep olmuştu. AK Partili yöneticilerin ısrarları nedeniyle ilçede bekleyen diğer okul yerlerinin de yapımı durmuştu. Bu duruma hem Torbalı halkı, hem de Torbalı Mahallesi sakinleri tepki göstermişlerdi. Tartışmayı bitiren mahkeme kararına göre Gazi İlköğretim okulunun eski yeri kent meydanı yapılacak, 200 metre ilerde belediyenin tahsis ettiği yaklaşık 8 Bin metrekarelik alana da modern bir okul inşa edilecek.

UYGUR, "ENGELLEMESİNLER HEM MEYDANI HEM OKULU BİZ YAPALIM"

TORBALI Mahallesinin hem büyük bir meydana hemde kullanışlı bir okula ihtiyacı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı İsmail Uygur, "Kent Meydanımızı en iyi şekilde düzenleyeceğiz. İlçemize yeni ve prestijli bir alan daha kazandıracağız. Milli Eğitim Müdürlüğü verdiğimiz 8 dönümlük alana okul yapmaz ise bıraksınlar bize onu da biz yaparız. Yeter ki bize engel olmasınlar, hizmete engel olmasınlar. Okulu da, kent meydanını da yapacak gücümüz var" şeklinde konuştu.

YÖRÜK, "BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURDUK"

TORBALI Mahallesi sakinlerinden ve CHP Belediye Meclis Üyesi Ufuk Yörük, açıklamalarını, "Mahkeme Torbalı Mahallesi'nin geleceğini kurtardı. Şehirleşme ve kentleşme yolunda önemli bir mesafe kat edildi. Şimdi yapılması gereken ilk iş okul yapımı için ayrılan para ile tahsis ettiğimiz 8 dönümlük alana büyük bir okul yapılmasını sağlamak. Böylece mahallemiz yeşil alanı, bahçesi, otoparkı, oyun parkı olan büyük ve modern bir okula kavuşmuş olacak. Eski yere de tüm aktivitelerin toplanacağı, mahallemizi daha yaşanılabilir kılacak güzel bir kent meydanı yapılacak. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacağız. Davanın sonucunda kazanan Torbalı halkı olmuştur. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber