Posta güvercinleri Manisa'da buluştu

Manisa Dernekler Topluluğu adı altında birlikte hareket etme kararı alan kentteki 6 ayrı posta güvercinleri sevenler derneği, Türkiye'de ilk kez "Uluslararası Posta Güvercinleri Fuarı"nı düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2013 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Posta güvercinleri Manisa'da buluştu

Manisa Dernekler Topluluğu adı altında birlikte hareket etme kararı alan kentteki 6 ayrı posta güvercinleri sevenler derneği, Türkiye'de ilk kez "Uluslararası Posta Güvercinleri Fuarı"nı düzenledi.

Manisa Fuar Merkezi'nde açılan Uluslararası Posta Güvercinleri Fuarı'ında , son 2 yılda dereceye girmiş yaklaşık 600 posta güvercini sergileniyor. Fuara Almanya, Belçika, Hollanda, Romanya ve Bulgaristan'dan gönül veren posta güvercinleri sevenler, şampiyon kuşlarıyla katıldı. Merkezde faaliyet gösteren Akmescit, Alaybey, Şehitler, Kuşlubahçe, Horozköy ve Muradiye Posta Güvercinleri Dernekleriyle fuar organizasyonun da hazırlık yaptıklarını belirten Akmescit Posta Güvercinleri Dernek Başkanı Orhan Akdemir, "Şehzadeler Şehri" olarak bilinen Manisa'da Posta Güvercinleri Sevenler Dernekleri olarak Osmanlı dönemlerinden süregelen geleneği yaşattıklarını dile getirdi. Üyeler arasında yarışmalar tertipleyip, ülke genelinde düzenlenen yarışmalara birleşerek Manisa olarak katıldıklarını belirten Akdemir, "Manisa'da büyük bir aile gibiyiz. Türkiye'de büyük bir organizasyona da dernekler olarak birleşip imza atıp, ilk kez Posta Güvercinleri Fuarı düzenledik. Fuara Türkiye'nin her yerinden katılımın yanı sıra 5 ayrı ülkeden de katılım olmasıyla fuarımız uluslararası düzeyde gerçekleşecektir" dedi.

SON İKİ YILIN ŞAMPİYON GÜVERCİNLERİ BİR ARADA

Son 2 yılın şampiyon güvercinlerinin fuarda buluştuğunu vurgulayan Akdemir, "Fuara yaklaşık 600 posta güvercininin katılıyor. Son 2 yılda ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleşen yarışmalarda şampiyon olan 600 posta güvercini yer alıyor. Bu güvercinlerden 200'ü Manisa'dan katılıyor. Fuara Almanya, Belçika, Hollanda, Romanya ve Bulgaristan'dan gönül veren posta güvercinleri sevenler, şampiyon kuşlarıyla katılıyor. Fuarımızı yaklaşık 4 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz" şeklide konuştu.

2014 yılında yarışmaya katılan kuş sayısını yüzde 30'luk artışla 8 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Akdemir, Manisa'daki 6 derneğin üyelerinin yaklaşık 15 bin posta güvercinine sahip olduğunu, 250 üyenin yaklaşık 6 bin güvercin ile ülke genelindeki yarışmalara katıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber