Gençlere yeni iş kapısı açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan, ‘Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm’ projesi kapsamında gençlerin iş potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, girişimciliklerin desteklenmesi ve istihdamın artırılması amacıyla verilecek olan eğitim başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençlere yeni iş kapısı açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan, 'Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm' projesi kapsamında gençlerin iş potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, girişimciliklerin desteklenmesi ve istihdamın artırılması amacıyla verilecek olan eğitim başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, "Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan projede gençler için büyük bir fırsat ve onların geleceği için büyük bir yatırım olacaktır. Bu projeyle birlikte gençlerin ileride hayallerini gerçekleştirme doğrultusunda maddi imkan sağlayacaktır. Gençlerin enerjilerini yararlı aktivitelere yönlendiren, onlara hedefleri doğrultusunda koşmayı öğreten bunun yanı sıra yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, empati kurmak gibi bireysel özelliklerin kazandırılması için büyük bir emekle çalışılan gençlik merkezleri, kendi işinin sahibi olmak isteyen gençlerimize de bu proje ile kapılarını açtık" dedi.

Kurs sonunda girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan gençlerin KOSGEB tarafından 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verileceğini söyleyen Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, "200 başvurunun içerisinden 60 kişi seçerek, kursumuzu başlattık. Burada alacakları eğitimlerinin ardından kursu tamamlayan gençlerimize yeni iş yeri açmaları için KOSGEB tarafından 30 bin TL' ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilecektir" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, "Yarınlarımızın sahibi olan gençlerimize daha güçlü yarınlar sunmak adına onlara; spor, sosyal, kültürel yönden her türlü konuda yardımcı olan bakanlığımız, şimdiden gençlerin hedefleri doğrultusunda iş imkanı sağlamak amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile iş birliği içinde gençlere destek sağlamak ve onların ilerde daha güçlü bireyler olması için güzel bir projeye imza attık. Bu tip projeler gençlerimizin girişimci ruhlarını ön plana çıkarmaktadır. Türkiye genelinde uygulanan bu projenin Şanlıurfalı gençlerimiz içinde büyük bir şans olduğunu düşünüyorum ve şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber