Karadeniz-Akdeniz yolu Ordu'da masaya yatırıldı

Karadeniz-Akdeniz Projesi'ni (KAP) değerlendirme toplantısının 3'üncüsü Ordu'da gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karadeniz-Akdeniz yolu Ordu'da masaya yatırıldı

Güzergahın geçtiği 4 ilin sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Karadeniz-Akdeniz yolunun 2015 yılında tamamlanacağını söyledi.

Sivas ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odalarının işbirliği ile Ordu KESK otelde düzenlenen toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Sivas TSO Meclis Başkanı Necati Şahin, Kayseri TSO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, "Sultan Abdulaziz döneminde gündeme gelen yaklaşık 660 km'lik yolun Mesudiye-Ordu istikametindeki çalışmalar başlamıştır. Ordu-Mesudiye arasında ihale edilmemiş yol kalmamıştır" dedi.

Kayseri hakkında katılımcılara bilgiler veren Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'da, " Ordu'nun 40'dan fazla ile katkısı olacak Karadeniz-Akdeniz bölünmüş çevre yolunu sahiplenmesi çok normaldir. Yaklaşık 200 kilometresi yapılmış ve Karadeniz'i Orta Anadolu'ya bağlayacak çok önemli bir yol ve önemli bir proje. Odalar arasında işbirliği yapmak, ortak çalışma yapmak temel görevimizdir. Bu yol hepimiz için çok önemlidir. Dört ana hat belirlenmiş ve bu hatlar Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak. Tabi ki bu projenin sadece Ordu'ya değil, Kayseri ve Sivas'a da büyük katkısı olacak güzel bir projedir. Bu yol nereden geçerse oraya büyük fayda bağlayacak ve illeri birbirine bağlayarak illerin gelişmesini hızlandıracaktır" şeklinde konuştu.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise, Ordu ve Sivas'ın göç veren iller olduğunun altını çizerek, projeyle kalkınmanın hedeflendiğini söyledi. Yolun medeniyet olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Orduya liman istiyoruz. Orta Anadolu'da ürettiğimizi yurt dışına satabilelim. Sivas olarak 2023 vizyonumuzda yer alan 1 milyar dolan ihracat hedefimize ulaşmak istiyoruz. Bu rakama ulaşamazsak göçü durduramayız. Göç gittiği yerinde kaldığı yerinde dengesini bozuyor. Aradığını bulamayan insanlar göç ediyor. İşin ve aşın olması lazım Belli bir seviyeye ulaşmış insanlarında orda kalması lazım. Bu nedenle bu yolu çok önemsiyoruz. Yol tamamlandığında 2 saatte Ordu'da olacağız. Sizin limanınızı kullanacağız. Sizler ise hızlı trenimiz tamamlandığında Sivas'a gelerek 5 saatte İstanbul'da olacaksınız. Aldığımızdan çok veriyoruz. Yollarımız tamamlandığı zaman Sivas Cumhuriyet'in ilk yıllarında 8. sırada olduğu gibi yeniden ilk ona gireceğimize inanıyoruz. Birlikte olduğumuz sürece bu yolu bitiririz. Sivas'a denizi getirmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Programın son bölümünde Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım ve Ordu TSO Başkanı Servet Şahit, hizmetlerinden dolayı Müsteşar Soluk'a plaket takdim etti. Program oda başkanlarının karşılık hediye takdimiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber