Akköy'de Rumlardan kalan taş evler bir bir yıkılıyor

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy’de 1924 yılında yapılan mübadelenin ardından Rumlardan kalan taş evlerin çatı ve duvarlarında etkili yağışla birlikte çökmeler yaşanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akköy'de Rumlardan kalan taş evler bir bir yıkılıyor

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akköy'de 1924 yılında yapılan mübadelenin ardından Rumlardan kalan taş evlerin çatı ve duvarlarında etkili yağışla birlikte çökmeler yaşanıyor.

Akköy'de yaşayan ve hayvancılık yaparak geçimini sağladığını belirten çiftçi Selim Yanık, sabahın erken saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Akköy'de 1924 yılında yapılan mübadelenin ardından Rumlardan kalan taş evlerin bir bir çatı ve duvarlarında çökmelerin yaşandığını söyledi. Yanık, "Köyde üç gündür gök gürültülü ve yağış sürüyor. Sabahın erken saatlerinde etkili olan yağış, komşuma ait olan ve 1950 'li yıllara kadar köy kahvesi olarak kullanılan taş yapı büyük bir gürültü ile çatı ve yan duvarları çöktü. Komşumun depo olarak kullandığı yapı içinde çan kaybının olmaması en büyük tesellimiz oldu. Ancak maddi hasar meydana geldi" dedi.

Akköy'de Rumlardan kalan taş evlerin sit nedeniyle yasaklardan ötürü çatı ve duvarların onarılamadığını belirten Yanık, yapı sahipleri mekanı samanlık ya da depo olarak kullandıkları ve bu yapıların köyde insan ve hayvanların sağlığı için büyük bir tehlike arz ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber