Anneliğe ilk adım polikliniği açılacak

Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan 'Çocuğun Geleceği İçin Anne Eğitim Programı' kapsamında Bartın Devlet Hastanesi bünyesinde 'Anneliğe İlk Adım' polikliniği açılacağı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anneliğe ilk adım polikliniği açılacak

Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan 'Çocuğun Geleceği İçin Anne Eğitim Programı' kapsamında Bartın Devlet Hastanesi bünyesinde 'Anneliğe İlk Adım' polikliniği açılacağı bildirildi.

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Bartın Devlet Hastanesi'nde Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan Çocuğun Geleceği İçin Anne Eğitim Programı'nın sertifikalı eğitici eğitimi ebe ve hemşirelerimize verilerek, hastanemiz bünyesinde 'Anneliğe İlk Adım' polikliniği açılmasıyla polikliniğimize başvuran anne ve anne adaylarına, babalara, doğum öncesi bebeğin, fiziksel, duygusal, kişilik gelişimi, dil eğitimi ve zihinsel gelişim konularında bilgi, beceri tutumun kazandırılması amaçlanmaktadır. Ülkemizde henüz gelişim aşamasında olan ve herhangi bir model kapsamında uygulanmayan doğuma hazırlık eğitim programlarının bilimsel temellere dayanarak oluşturulması, çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda ebe ve hemşirelerin dolduracağı pek çok boşluk bulunmaktadır. Günümüzde gerek bilinçli ailelerin gerekse medyanın gebelik süreci, doğum, doğum sonu dönem deneyimi ve yeni doğanın bakımına ilişkin doğru ve güncel bilgi arayışı, doğum öncesi hazırlık sınıflarına olan ilgiyi arttırmıştır. Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Bartın Devlet Hastanesi olarak sağlığın korunması ve geliştirilmesinde önemli roller üstlenen hemşire ve ebeler doğum öncesi ve sonrası eğitim programlarının planlanmasında ve bu sınıflarda eğitimin yürütülmesinde aktif rol almaları sağlanmak istenmektedir. Bu sebeple, "Çocuğun Geleceği İçin Anne Eğitim Programı" sertifikalı eğitici eğitimi düzenlenecek ve Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Bartın Devlet Hastanesi bünyesinde "Anneliğe İlk Adım" Polikliniği açılacaktır.

Program kapsamında, eğitimin etkisini ölçmek için Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan ön ve son testler, kadın sağlığı, kadın ve çocuk hakları, gebelikte psiko-sosyal destek, ebeveynliğe hazırlanma, kadın sağlığında sağlık görevlilerinin danışmanlık rolü, danışmanlıkta görüşme teknikleri ve uygulaması, anne-baba-çocuk-kardeş-çevre iletişimi ve etkileşimi, doğum öncesi ve sonrası bakım ile bebeklik ve erken çocukluk döneminde fiziksel, duygusal, sosyal ve ahlak gelişimi, kişilik gelişimi, 0-3 yaş döneminde şekillenmeye başlayan dil eğitimi ve zihinsel gelişim konularında bilgi, beceri ve tutum kazanımları içerikli 86 saatlik eğitim sonunda yapılacak sınav sonucunda başarılı olan ebe, hemşirelere eğitici eğitimi sertifikası düzenlenecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber