Başbakan'ın aday listesinde Balıkesir için Edip Uğur var

AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A. Edip Uğur oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan'ın aday listesinde Balıkesir için Edip Uğur var

AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A. Edip Uğur oldu. Başbakan Erdoğan'ın bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılacak toplantıda açıklayacağı aday listesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur olduğu bildirildi.

BAŞBAKAN'DAN ÖNCE PARTİSİ AÇIKLADI

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, "Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Ahmet Edip Uğur için karşılama töreni" başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. Basın kuruluşlarına dün geçilen açıklamada, "06.12.2013 Cuma günü sabah saat 08.30'da Değirmen Boğazında karşılama yapılacaktır. Karşılamadan sonra konvoy halinde şehir turu yapılarak, Cuma namazı akabinde Paşa Camii yanında pilav - ayran ikramı yapılacaktır" denildi.

Bu arada, Balıkesir'den İstanbul'daki törene giden AK Parti teşkilatları da büyük bir heyecanla milletvekili ve genel başkan yardımcısı Edip Uğur'un adaylığının açıklanacağı saati bekliyor. Balıkesir milletvekilleri ve partili yöneticiler Haliç Kongre Merkezinin kulislerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ile birlikte adaylığın açıklanmasının ardından Balıkesir'de düzenlenecek karşılama ve ziyaret programı üzerinde görüş alışverişinde bulundular. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 7 Büyükşehir ve 14 il olmak üzere 21 belediye başkan adayını açıklayacak. İstanbul adayının ise yine Kadir Topbaş olması bekleniyor.

EDİP UĞUR KİMDİR?

1950 yılında Balıkesir'de doğdu. Orta Öğrenimi İstanbul Işık Lisesi'nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

Balıkesir Ticaret Odası ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Başkanlığı ile Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem'de Parlamento'ya girdi. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. Dönem'de ikinci kez milletvekili seçildi. 2007 Genel Seçimleri'nde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdikten sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak AK Parti Genel Merkez yönetim kadrosunda yer alan Ahmet Edip Uğur evli ve üç çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber