Sağlıkçılardan performans eleştirisi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, “Şu kışta kıyamette bizi mahkum ettiğiniz performans sistemini bir kez olsun çalışanlar, emekçiler lehine kullandınız mı” diye sordu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkçılardan performans eleştirisi

Devlet Hastanesi poliklinik giriş kapısı önünde basın açıklaması yapan SES üyesi sağlık çalışanları, performans sistemine son verilmesini, onun yerine herkese sağlık hizmet tazminatı altında insanca yaşayacak temel ücretler verilmesini istedi. Sendika Başkanı Özkavak, "Her geçen gün ne idüğü belirsiz onarım, tamirat gibi harcamalarınızı sürdürüyor musunuz? Peki yüzlerce sağlık emekçisinin üç kuruş ek ödemesini kuşa çevirirken bunu hangi adalet ve eşitlik anlayışıyla açıklayacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Sendika olarak taleplerini bir kez daha dile getirdiklerini dile getiren SES Şube Bakanı Özkavak şunları söyledi:

"Bu uygulamalar gerçekleştirilinceye kadar ödemelerde eşitlik ve adalet sağlansın. Ek ödemelerden vergi alınmasın. Vergi dilimi uygulamasına son verilsin. Hastalık ve yıllık izinlerde ödemelerde kesinti yapılmasına son verilsin. Hastanenin gelir ve giderleri, tüm çalışanların aldığı ek ödemeler şeffaf olsun."

SES sendikası üyesi sağlık çalışanları, talepleri gerçekleşinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber