İzro Başkanı Altınel Manisa'nın otopark sorunundan yakındı

İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nihat Nebil Altınel, İnsanların araçları açısından şehirde öngörülmüş bir yer olamaması Manisa'nın en büyük sorunu olduğunu belirterek,"“Eğer otopark sorunu aşılmış olsaydı, Manisa bugün Türkiye’nin en önemli merkezlerinden bir tanesi haline gelmiş olacaktı” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzro Başkanı Altınel Manisa'nın otopark sorunundan yakındı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde İzmir Turist Rehberleri Odası'nda (İZRO)görev yapan 20 turist rehberine yönelik Manisa gezisi düzenlendi.

Düzenlenen geziye İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nihat Nebil Altınel ve rehberler katıldı. Tanıtım gezisinde kente gelen ekip Manisa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiler.

Bin 150 üyelerinin olduğunu belirten İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nihat Nebil Altınel, "Manisa'da eğitim gezisindeyiz. Manisayı tanımak ve Manisayı tanıtabilmek için buradayız. Buradaki arkadaşlarımız rehberlik yaptıkları zaman Manisa'yı daha iyi tanıtabilecekler. Burada rehberlerimiz Manisa'nın tarihi yerlerini yerinde görüyorlar. Bizde oda olarak bu gezileri her sene yapmaya çalışıyoruz" dedi

Manisa'nın en büyük sıkıntısı buraya gelen insaların ve ya turistlerin araçları açısından ön görülmüş biryerin olmamasından yakınan Nihat Nebil Altınel, "Eğer otopark sorunu aşılmış olsaydı, Manisa bugün Türkiye'nin en önemli merkezlerinden bir tanesi haline gelmiş olacaktı. Osmanlı mimarisi açısından bundan daha önemli bir yer bulmak pek mümkün değil. Yani Manisa'nın otopark sorunu göze çarpıyor" ifadelerini kullandı.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse şçle konuştu: "Yeni Han Bedesten, Sultan Camii, Muradiye Camii, müze, Saruhan Bey Türbesi gibi Manisa'da ki önemli yerleri geziyoruz. Bu gezi Manisa'yı daha yakın bir gözle görebilmek amacıyla düzenlendi. Ben başkanıma bu geziden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonrasında onlarında tur tercihlerinde bugünkü gezinin büyük bir avantajı olacağını düşünüyorum. Manisa tarihteki önemli şehirlerden bir tanesi. Devamlı bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Reberler Odası'nın bu konuda Manisa'yı beğenilir görmesi Manisa'ya gelen turistler açısından önemlidir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber