İşitme engelliler tercümansız ehliyet sınavına girdi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen motorlu taşıt sürücü adayı sınavlarında 9 işitme engelli ehliyet alabilmek için ter döktü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşitme engelliler tercümansız ehliyet sınavına girdi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen motorlu taşıt sürücü adayı sınavlarında 9 işitme engelli ehliyet alabilmek için ter döktü.

Türkiye genelinde motorlu taşıt sürücü adayı sınavı gerçekleştirildi. Manavgat merkezinde bulunan çok sayıda okulda yapılan sınavlara 9 işitme engelli motorlu taşıt sürücü adayı katıldı. Sürücü adayı derslerini tercüman aracılığıyla işaret dili ile gören işitme engelliler, birçok okula dağıtılırken, başlarında tercüman olmaması nedeniyle hayatlarında bir engelle daha tanışmış oldular. İşitme engelliler başta olmak üzere Manavgat'ta yaşayan engellilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenmek üzere Manavgat kaymakamlığı bünyesinde görev yapan işitme engelli Tercümanı Guddusi Aydın, Motorlu Taşıtlar Sınavında da işitme engellileri yalnız bırakmadı.

Motorlu Taşıt Sürücü Adayı işitme engellileri sınava girecekleri salonlara dağıtan Guddusi Aydın, 4 kişinin sınava gireceği Manavgat Fatih Anadolu Lisesi'nde engellilere tercümanlık yapmayı planlarken salona alınmayınca hayal kırıklığı yaşadı. Aydın, işitme engellilerin kursta işaret diliyle dersleri öğrendiğini, birçoğunun yeterli okuma-yazma yeteneğinin olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Türkiye genelinde işitme engelli ve diğer engelli vatandaşlar bu tür sınavlara girerken özel sınıflarda ve başlarında refakatçi ile giriyordu. İki sınavdır bu olay ortadan kalktı ve işitme engelli vatandaşlar normal vatandaşlarla birlikte aynı statüde sınavlara girmeye başladılar."

Kursta işaret diliyle eğitildikleri için soruları cevaplandırmakta zorlandıklarını kaydeden Aydın, şunları söyledi: "Sorular içerisinde işaret dilinde olmayan pekiştirmeler mevcut. Bu arkadaşlarımız bundan dolayı bazı sorulardan hiçbir şey anlamayacaklar. Engelli vatandaşlarımızın önüne gerçek engelleri bu tür sınavlarda da çıkarıyorlar. Bu durumun yetkililerimizce kısa zamanda düzeltilmesini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber