Aydın'da dağ mantarı tezgahlarda yerini koruyor

Aydın'da yerli vatandaşlar ve köylüler tarafından toplanan dağ mantarları semt pazarlarında satışa sunulmaya devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da dağ mantarı tezgahlarda yerini koruyor

Aydın'da yerli vatandaşlar ve köylüler tarafından toplanan dağ mantarları semt pazarlarında satışa sunulmaya devam ediyor.

Aydın il merkezindeki semt pazarlarında tezgahlarda yerini alan dağ mantarının kilosu 6 ila 8 lira arası satışının yapıldığını belirten pazar esnafı Recep Durmazoğlu, dağ mantarın ilk olarak Aydın'ın Karacasu ilçesinin Madran dağı yamaçlarından toplanarak pazar tezgahlarına düştüğünü ifade etti.

Dağ mantarını her yıl toplayan tanıdık köylülerden aldıklarını söyleyen Durmazoğlu, "Sonbaharda yağmurların ardından ortaya çıkan mevsimlik dağ mantarları bilen kişilerce tüketiliyor. Sadece zararsız 2-3 çeşit mantarlar tezgahlarda yer alır ve dağ mantarını sadece tanıyan ve bilen kişiler talep ediyor. Ekim ayında ilk yağmurların ardından tezgahlara düşen mantar Aralık ayı olmasına rağmen halen tezgahlarda yerini koruyor. Çoğunda tehlike arz eden dağ mantarı konusunda tüketiciler daha dikkatli ve seçici davranmalıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber