Bitki parkında çiçek ve ağaç fideleri yetiştiriliyor

Erzincan Belediyesi daha yeşil ve daha modern şehircilik anlayışı çerçevesinde il genelinde 36 bin fidanı toprakla buluşturdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitki parkında çiçek ve ağaç fideleri yetiştiriliyor

Erzincan Belediyesi daha yeşil ve daha modern şehircilik anlayışı çerçevesinde il genelinde 36 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Bitki Parkında çiçek ve ağaç fideleri yetiştirilerek ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanılıyor. Ayrıca il dışından temin edilen kırk bin ağaç fidesi ağaç dikim sezonunda toprakla buluşturulmak üzere Bitki Parkında bekletiliyor. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde yapılan yeni Bitki Parkını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Göreve geldiği günden bugüne kadar daha yeşil ve daha modern bir Erzincan için çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Yüksel Çakır, "Şimdiye kadar şehir genelinde 36 bin fidanın toprakla buluşturuldu. Erzincan Belediyesi olarak kendi bünyemizde oluşturduğumuz Bitki Parkı ile şehrin yeşillendirilmesi için büyük çaba sarf ettik. Park Bahçeler müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz Bitki Parkında ilimizin iklimine uygun fidan ve çiçeklerin yetiştirilmesini sağlıyoruz. Bu yıl seramızın kapasitesini artırarak yeni alanlar oluşturduk. Bugüne kadar şehir genelinde 450 bin metrekare yeşil alan oluşturduk. Serada bulunan bitkilerin düzenleme yapılan bölgelere nakledilmek üzere muhafaza edilmesi sağlanıyor. Çevreci Belediyecilik çerçevesinde halkımızın da desteğiyle büyük çalışmalara imza attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber