Akdeniz Üniversitesi Çocuk Korosu seçmeleri tamamlandı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Akdeniz Üniversitesi Çocuk Korosu, seçmelerini tamamladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdeniz Üniversitesi Çocuk Korosu seçmeleri tamamlandı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Akdeniz Üniversitesi Çocuk Korosu, seçmelerini tamamladı.

Çocuk Korosu Şefi Okutman Osman Gazi Akçalı, koroyu halk müziğinin çocuklara uygun örnekleri ve müzikli çocuk oyunlarından başlayarak, çok sesli müziğin seçkin örneklerinden oluşan eşlikli veya eşliksiz bir repertuar oluşturmak amacıyla kurduklarını belirtti. Akçalı, "44 koristimizle 14 Aralık'ta çalışmalarımıza başlayacağız. Çocuklarımızın dünyalarına ait şarkıları söyleyen ve dinleyen çocuklar olması için çalışacak koromuz, 23 Nisan kapsamında ilk konserini şimdiden hazırlıyorlar" diye konuştu.

Çocuk korolarının müzik eğitimi için çok uygun bir araç olmanın ötesinde, katılan çocukların kişilik gelişimlerine ve toplumsallaşmalarına önemli katkılar sağladığına değinen Akçalı, "Daha çok çocuğa ulaşmak adına koro başvurularını internet üzerinden açık tutacağız. Uygun sayı oluştuğunda tekrar ek seçme yapıp kadromuzu zenginleştireceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber