Besim Durmuş'tan futbolculara gözdağı

PTT 1. Lig takımlarından Boluspor'un teknik direktörü Besim Durmuş, futbolculara gözdağı vererek, devre arasına kadar izinleri yasakladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Besim Durmuş'tan futbolculara gözdağı

Geride kalan 15 haftada istediği sonuçları alamayarak küme düşme potasına giren Boluspor'da teknik direktör Besim Durmuş fırtınası esmeye başladı. Kulüp binasında haftalık basın toplantısı düzenleyen Durmuş, 4-0 yenildikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını değerlendirdikten sonra gazetecilerin soruların yanıtladı. Bolu halkına ve Boluspor Kulübü'ne doğru hizmet ederek kendilerine verilen göreve layık olmaya çalışacaklarını söyleyen Durmuş, "Herkesin çok üzgün olduğunu, algı noktasında zarar gördüğü bir frekansı var. O frekansın bozulduğu söyleyebilirim. Hem taraftarımızın beklentisi var hem de burası futbol şehri. Futbolu bilen bir yapı var. Başkanımız, bizi yönetenler çok üzgün. Burada suçlu aramaya gerek yok. Bence hem Bolu halkına, hem Boluspor Kulübü'ne, hem bize hizmet edenlere layık olmak zorundayız. Bu saha sonuçları ile ortaya konmak zorundadır. Ya olacak, ya olacak. Buna inanıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra antrenman yaptıklarını ve devre bitene kadar futbolcuların izinlerinin kaldırıldığını kaydeden Besim Durmuş, "Maçtan sonra antrenman yaptık. Kimseye izin vermedik. İzinler zaten kaldırdık. Oyuncular tesiste yayıp, burada kalkıyor. Bu işin çok çalışarak olacağını biliyoruz. Bu iş 'öyle oldu', 'böyle oldu' noktasında değil. Ya biz yarışacağız, burada hayatımızı devam ettireceğiz ya da yarışmayan kim olursa olsun buradan ayrılmak zorunda. Bu o noktaya kadar geldi. Bıçak kemiğe dayandı. Rakipten daha çok koşacağız, rakipten daha çok mücadele edeceğiz. Bizim hafta sonu oynadığımız maçta kötü oynadığımızı söyleyemeyiz ama topun bulunduğu yerdeki arkadaşlarımızın agresif olmadığını söyleyebiliriz. Bu bir alışkanlık, bu alışkanlığı ortadan kaldırarak daha çok savaşan bir yapı ortaya koymak zorundayız. Özellikle kendi bölgemize yakın yerde ayakta kalan, son ana kadar rakiple mücadele eden bir yapıyı ortaya koymadığımız sürece sahadaki direnç kırılıyor" ifadelerini kullandı.

Takımın üçüncü bölgede eksik olduğunu ve artık oynanacak olan maçlarda kart görme lükslerinin kalmadığını belirten teknik direktör Durmuş, gol yediklerinde ise fazlasını atmak zorunda olduklarını belirtti.

Durmuş, "Zaten üçüncü bölgede çoğalan bir yapımız yok. Orada zaten eksikliklerimiz var. Çoğalmaya gayret ettiğimizde savunma direncimiz, topa yakın arkadaşların mücadele gücü düşük olduğunda rakip atak sonuçlandırıyor. Bu bazen gol oluyor. Bazen sorun yaratıyor. O yüzden kendi analizimizi yaptık, rakibin analizini yaptık. Oyuncularımızın maçta ne kadar topla buluştuğunun, ne kadar top kaptığını istatistik olarak ortaya çıkardık. Bunları oyuncu arkadaşlarımızla paylaşıyoruz, ne kadar top kapmış, kaç tane pas yapmışız, kaç tane rakipten top kapmışız, kaç top kaptırmışız, bunu isteyen oyuncu kendi mailinde görüyor. Bunları kendilerine aktarıyoruz. Sakatlanan oyuncular var, idmana gelmeyen oyuncular var. Ben 10 gündür buradayım. Bu sürede 4-5 tane geçmişe bağlı sorun çıktı. Dinleniyoruz, dinlendikçe yorgunluk eşiğimiz aşağı düşüyor. Dinlenmek sakatlığı ortadan kaldırır ama mücadele gücü de düşer. Bu noktada da kendimize iyi bakacağız. Hem çok çalışacağız, hem de kimsenin sakatlanma, kırmızı kart sarı kart görme lüksü yok. Takımımız çok sarı kart gördü, görüyor. Eksik kaldığımız maçlar oluyor, daha dikkatli davranmamız gerekiyor. bu noktada tedbirlerimizi alacağız. Hem algı noktamızı, hem de sahada 11 başladığımız maçları 11 kişi bitirme isteğini, hem rakiple mücadelede daha az sarı kart gören yapımızı, bu küçük parçaları ortadan kaldırarak mümkün mertebe enerjimizi yükselteceğiz. Çok olumlu bir ortamın hazırlandığı bir yapının içinde biz de bunları oyuncu arkadaşlarımızla puana dönüştürerek, beklentilere cevap vermek zorundayız. Bunların tek çıkar yolu el ele, gönül gönle, bu işi kucaklamaktır. Bunu yapacağız, buna yüzde 100 inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, şöyle konuştu:

"Hafta sonu aldığımız sonuç hepimizin algısını bozdu. Böyle büyük bir camiada, özellikle iç sahada haftalardır kazanamayan bir takımı, bir yapıyı, hafta sonu hem fırsata çevirebilir, hem de kamuoyunun güvenini kazanabilirdik. Allah beterinden saklasın ama Boluspor'un bundan daha kötü bir yapı, bundan daha kötü bir ortamın içinde olmayacağını düşünüyorum. Bu süreç insanları fazlasıyla yıprattı, fazlasıyla üzüyor. Buradan çok çabuk kısa sürede, herkes taşın altına elini koyacak ve buradan çıkacağız. Futbolu seven tüm Bolu halkına, Boluspor'un taraftarına, bizlere hizmet eden başta başkanımız tüm yönetim kuruluna oyuncu arkadaşlarımızla birlikte herkes her şeyin farkında. Bu iş olmazsa olmaz noktaya geldi. Ya olacak ya da yapamıyorsak gideceğiz. Mutlu değilsen söyleyeceksin. Sahaya çıktığında rakipten daha mücadele gücü yüksek, rakipten daha iyi mücadele eden bir yapı olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber