İtirazlar belediyeye ihale iptal ettirdi

Muğla Marmaris'te, bünyesinde dünyanın ikinci büyük dönme dolabının da bulunacağı belirtilen denizcilik temalı parkın ihalesi, itirazlar nedeniyle belediye tarafından iptal edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İtirazlar belediyeye ihale iptal ettirdi

Sarıana Mahallesi'nde 9 bin metrekare alana yapılması planlanan ve bünyesinde dünyanın ikinci büyük dönme dolabının da bulunacağı belirtilen denizcilik temalı parkın yaklaşık iki hafta önce sonuçlanan ihalesi, iptal edildi.

Marmaris Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Tema Park Yapılması ve İşletilmesi Amacı ile Gayri Ayni Hak Tesisi İhalesi'nin 27 Kasım'da belediye encümeni tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan itirazların ihale sürecini uzatabileceğine işaret edilen açıklamada, "Alan firmaya iş yeri tesliminden itibaren verilen 7 aylık iş bitirme süresinin eklenmesiyle söz konusu tema park yapım işini turizm sezonu öncesinde bitirmenin mümkün olmaması nedeniyle ihalenin oy birliğiyle iptal edilmesine karar verilmiştir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, yoğun turist akışı yaşanan bir bölgede turizm sezonu boyunca oluşabilecek rahatsız edici görüntülere de yer vermemek amacıyla özellikle gençlere ve çocuklara yönelik düşünülen alanla ilgili projenin ileride yeniden ele alınacağı kaydedildi.

Vatandaşlar protesto etmişti

Marmaris Belediye Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısında aldığı kararla yapımına hazırlanan park projesine bazı vatandaşlar, gürültü ve görüntü kirliliği oluşturacağı gerekçesiyle karşı çıkarak protesto etmişti.

Söz konusu alanın bitişiğinde huzurevi bulunduğuna dikkati çeken protestocular, bölgedeki basketbol, futbol ve voleybol sahasının park nedeniyle kaldırılacak olmasına tepki göstermişti.

Bu arada ihaleyi 5 milyon lira bedelle alan Mert Lunapark isimli şirket, 15 yıllık kullanım hakkı kazanmıştı. İhaleye katılan ancak kazanamayan bir firma tarafından konu, "İhalede usulsüzlük" iddiasıyla yargıya taşınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber