Kurallara uymayan avcılara ceza yağdı

Erzincan’da 2013 yılında kaçak ve yasa dışı avlanan 137 avcıya 86 bin 246 TL para cezası uygulanırken, 48 av tüfeğine de el konuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurallara uymayan avcılara ceza yağdı

Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı 12 kişiden oluşan 4 ekip, il genelinde kaçak avcılara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yıl içerisinde avda kullanılması yasak olan otomatik av tüfeklerine el koyarken, avcılar hakkında da idari para cezaları veriliyor. Av esnasında vurulan yabani hayvanlara da el koyan ekipler, avcılara da av tazminatı cezası uyguladı.

2012 ve 2013 yılı içerisinde ele geçirilen 48 adet avda kullanılması yasak olan otomatik tüfek, Erzincan Orman ve Su İşleri Müdürlüğünde muhafaza altına alınarak belirlenecek bir tarihte ihale usulüyle satışa sunulacak.

Yıl içerisinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından avcılara yönelik olarak yürütülen denetimlerde 137 avcıya 86 bin 246 TL idari para cezası uygulanırken, bu avcılara hayvan tazminatı olarak 47 bin 950 TL para cezası yazıldı.

Erzincan Orman Ve Su İşleri Müdürü Fuat Güler, yaptığı açıklamada, bu yıl Erzincan'da yaklaşık 140 avcıya cezai işlem uygulandığını ifade ederek, 45 civarında av hayvanına el konulduğunu söyledi. Güler açıklamasında, "30 civarında av tüfeğine el konularak mülkiyet kamuya geçirilmiştir. Ceza miktarları 26 lirayla bin 500 lira, 2 bin lira civarında değişen usulsüzlüğe göre uygulanan cezalarımız var. Hayvan tazminat bedelleri en düşük 350 liradan kınalı keklik tazminat bedeli olarak uygulanmaktadır. Bunlar koruma altındaki av hayvanlarında 12 bin liraya, 15 bin liraya, hatta yaban koyununda 60 bin liraya kadar çıkmaktadır. El konulup mülkiyeti kamuya geçirilen silahların müdürlüğümüzce ihaleyle satışları yapılmaktadır. İhaleye giren kişiler tekrar edinebilmektedirler. Bu tüfekler, otomatik ve yarı otomatik av tüfeklerinin sınırlandırılmadan avda kullanılması yasak tüfekler kapsamında oluyor ve avda yakalandığı takdirde el konuluyor. Bu sene 30 tane av tüfeğine el koyduk. Geçmiş yıllarda da elimizde 18 tane av tüfeğimiz daha var. Toplamda 48 tane av tüfeğinin satış işlemleri önümüzde aylarda veya bahar aylarında ihaleyle satılacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber