Hava sıcaklığı artıyor-Haritalı

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2013 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava sıcaklığı artıyor-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak ile sabah ilk saatlerde İstanbul çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Karadeniz kıyıları ile İstanbul ve Trabzon çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; güney kesimlerde kuzey, kuzey kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz'in kıyı kesiminde kuzey, Karadeniz kıyı kesiminde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON UYARISI: Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü ve devam eden kar yağışı nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında halen tarımsal faaliyette bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber