Doğu'da 549 köy ulaşıma kapalı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 182, Muş'ta 110, Bitlis'te 200 ve Hakkari'de 57 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2013 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da 549 köy ulaşıma kapalı

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde hafta içinden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde halen 182 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtilerek, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölgede Van-Bahçesaray, Şemdinli-Derecik ve Yüksekova-Dağlıca yollarının kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle halen ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin kapalı yolları açma çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Yetkililer, ekiplerin yollarda tuzlama ve temizleme çalışması yürüttüğüne değinerek, sürücüleri araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölge genelinde havanın çok bulutlu, Van'ın güney ilçeleri ile Hakkari civarının kar yağışlı geçmesinin beklendiğini vurgulayarak, gün içinde yer yer sis olayı yaşanacağını ifade etti.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediğini belirten yetkililer, kar örtüsü ve aralıklı devam eden kar yağışı nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

-Muş

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kent genelinde 110 köyle ulaşım sağlanamayan Muş'ta, karla mücadele ekiplerinin kapalı yolların açılması için çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Kar kalınlığının 47 santimetre olarak ölçüldüğü il merkezinde çalışmalarını sürdüren Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri de şehir içerisindeki karları temizlemek için 24 saat çalışarak günlük 350-400 kamyon karı şehir dışına taşıyor.

-Bitlis

Dün itibarıyla 65 köy yolunun ulaşıma açıldığı Bitlis'te halen 200 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildiren İl Özel İdaresi yetkilileri, ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

Karayolları ekipleri, sorumluluk alanlarında tuzlama ve temizleme çalışmalarını sürdürürken, kent merkezinde de belediye karla mücadele ekipleri 3 vardiya halinde çalışmalarına devam ediyor.

-Hakkari

Kar kalınlığının 96 santimetre ölçüldüğü Hakkari'de de 57 köy ve 214 mezra ile halen ulaşımın sağlanamıyor.

Kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği kentte, acil durumlar için de karla mücadele ve sağlık ekipleri hazır bekletiliyor.

Hakkari Belediyesi ekipleri, kapalı mahalle yollarını açmak ve şehir merkezinde biriken karları temizlemek için aralıksız çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber