Dolandırıcıların yeni yöntemi 'hediye kuponu'

Bingöl’de televizyon reklamlarından ürün alan bir vatandaşı arayan dolandırıcılar, 'Hediye kuponu kazandınız' diyerek 100 TL dolandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'hediye kuponu'

Bingöl'de televizyon reklamlarından ürün alan bir vatandaşı arayan dolandırıcılar, 'Hediye kuponu kazandınız' diyerek 100 TL dolandırdı.

Telefon ve internet dolandırıcıları her gün yeni yöntemlerle vatandaşı tuzağa düşürürken, bu yöntemlere bu defa da kupon dolandırıcılığı eklendi. Geçtiğimiz yıl Cuma Albakabala isimli vatandaşa, sözde araç tasarruf cihazı satan dolandırıcılar, bu defa da "Bizden tasarruf cihazı alan müşterilerimiz arasında yapılan çekilişte hediye kuponu kazandınız" diyerek 100 lirasını dolandırdı. Kendisini telefonla arayanların, geçtiğimiz yıl yaptığı bir alışveriş nedeniyle talihli olarak belirlendiğini ve bu nedenle bin lira değerinde hediye kuponu almaya hak kazandığı yöntemiyle dolandırıldığını belirten Albakabala, "Geçen yıl televizyon reklam ilanlarından gördüğüm araç yakıt tasarruf cihazını aldım, aradan bir yıl geçtikten sonra, bir bitkisel tedavi merkezinden beni arayarak araç yakıt tasarruf cihazı aldığımı ve yapılan çekilişte bin TL hediye kuponu kazandığımı, hediye puanımı Bingöl'deki beyaz eşya bayisinde harcayabileceğimi söylediler. Daha sonra adres bilgilerimi aldılar. Birkaç gün sonra tekrar arayarak, PTT Bingöl Şubesi'nden adıma gelen paketimi almamı istediler. PTT'den aldığım paket için 100 TL ücret ödedim. Paketten çıkan hediye kuponuyla belirttikleri beyaz eşya bayisine gittim, orada bulunan yetkililer böyle bir şeyin olmadığını, dolandırıldığımı söyledi. Durumu anladıktan sonra beni arayan numara ve kupon üzerindeki numarayı aradım, fakat cevap veren olmadı" dedi.

Vatandaşları bu tür tuzaklara karşı uyaran Albakabala, "Beni dolandırdılar, vatandaşlar uyanık olsun, bilmedikleri, güvenmedikleri firmaların bu tür oyunlarına gelmesinler" uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber