Yavru köpek ve yaralı annelerini donmaktan gazeteciler kurtardı

Bitlis’teki bir haberden dönen gazeteciler, yol üzerinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan köpeği ve iki yavrusunu donmaktan kurtardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2013 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yavru köpek ve yaralı annelerini donmaktan gazeteciler kurtardı

Bitlis'teki bir haberden dönen gazeteciler, yol üzerinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan köpeği ve iki yavrusunu donmaktan kurtardı.

Bitlis ve ilçelerinde özellikle gece saatlerinde eksi 20'lere kadar düşen hava sıcaklığı insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor. Bitlis'ten Tatvan'a dönen Bitlis'te görevli yerel ve ulusal ajans muhabirleri yol kenarında donmak üzere olan yaralı köpeği ve 2 yavrusunu fark etti. Araçlarıyla yol kenarına yanaşan gazeteciler, donmak üzere olan köpeklerin yanına gitti. Anne köpeğin yaralı ve eksi 20'leri bulan soğuk havadan dolayı 2 küçük yavrusuyla donmak üzere olduğunu gören gazeteciler, köpekleri bir petrol ofisine getirdi. Burada yaralı köpeğin ve yavrularının üzerini örten gazeteciler, köpeklere yiyecek buldu.

Gazeteciler Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) Bitlis temsilcisi Dr. Damla Şahin'e ulaştı. Şahin, beraberinde bir veterinerle kısa sürede olay yerine geldi. Yanında getirdiği yiyecekleri köpeklere veren Şahin, köpeklerin üzerini battaniyeyle örttü. Şahin, durumu iyi olmayan anne köpek ve iki yavruyu Tatvan hayvan barınağına götürdü. Barınağa götürülen yavru köpekler gazeteciler sayesinde donmaktan kurtulurken, anne köpek ise Tatvan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı. Köpeklerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

GAZETECİLER ÜŞÜYEN KEDİYİ PETROL OFİSİNE TESLİM ETTİ

Köpeklerin sıcak bir yuvaya kavuşmasına vesile olan gazeteciler Tatvan ilçe merkezi girişinde yakıt almak üzere girdikleri bir petrol ofisinde ise dışarıda soğuktan donma tehlikesi geçiren bir yavru kediyi fark etti. Gazeteciler yavru kediyi petrol ofisindeki görevliye teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber