Osmaniye'de güvercin festivali

Bu yıl Osmaniye Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenecek olan 8. Osmaniye Geleneksel Güvercin Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye'de güvercin festivali

Bu yıl Osmaniye Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenecek olan 8. Osmaniye Geleneksel Güvercin Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. 22 Aralık Pazar günü Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan festivale, Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımların olacağı kaydedildi.

Osmaniye'de pek çok vatandaşın bir tutkusu, bir yaşam şekli haline geldiği için bu etkinliğe destek olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Kadir Kara, sosyal belediyecilik gereği olarak halkın tüm kesimlerine bu şekilde ulaşmaya çalıştıklarını ve Osmaniye'nin tanıtımı için festivalin önemli bir organizasyon olduğunu dile getirdi.

8. Osmaniye Geleneksel Güvercin Festivali tertip komitesi başkanı Hakan Tuncer ise desteklerinden dolayı Başkan Kadir Kara'ya teşekkür ederek, festival ile ilgili bilgiler verdi. Tuncer, "Bu yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz güvercin festivalimizin 8.'sini düzenliyoruz. Sarı meverdi, kara müsevvit, zırhlı şamı, kara kuyruk fitilli, sarı alaca bağdatı, kara nakışlı ve ispir olmak üzere 7 dalda festivalimizde güvercinlerimiz yarışacak. Şu ana kadar Türkiye'nin 81 ilinin 56'sından yarışma için başvuru yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere kupa ve çeşitli hediyeler verilecek. Bu organizasyonla Osmaniye'nin tanıtımına da katkı sağladığımız için mutluyum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber