Doğu'da kış etkili oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş ve Bitlis'te 21 köyle ulaşım sağlanamıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da kış etkili oluyor

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde hafta içinden bu yana etkili olan kar nedeniyle il genelinde halen 9 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtilerek, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölge genelinde havanın açık geçmesinin beklendiğini belirterek, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 18 derece ile Muş'ta yaşanacağını kaydetti.

Gün içinde hava sıcaklıklarında 1-2 derece artış olacağını ifade eden yetkililer, dik yamaçlardaki çığ tehlikesi ile buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Yol açma çalışmalarının ardından halen 8 köyle ulaşımın sağlanamadığı Bitlis'te de ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Kar yağışının yerini dondurucu soğuklara bıraktığı kentte, vatandaşların don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildiren yetkililer, uzun yola çıkacak sürücüleri de araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları yönünde uyardı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 4 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu Muş'ta, karla mücadele ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise il genelinde haftabaşı kapalı olan tüm köy ve mezra yollarının ulaşıma açıldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber