8 kişi tutuklandı, 66 kişi adliyede

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında 8 kişi tutuklandı. İstanbul merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan 66 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 01:02, Son Güncelleme : 01 Mart 2022 15:07

BAKAN GÜLER'İN OĞLU, BELEDİYE BAŞKANI DEMİR VE İŞADAMI A. ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

İstanbul merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilenlerin sayısı 66'ya yükseldi.

Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince önceki gün düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanlardan aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlunun da yer aldığı 27 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmiş, ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirilmişti.

Aralarında iş adamı A. A.'nun da bulunduğu 22 kişi de emniyetteki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirildi.

İşadamı Reza Zerrab ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da yer aldığı 17 kişi daha emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne götürüldü.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından 17 kişi, Çağlayan'daki adliyeye getirildi. Böylece adliyeye sevk edilenlerin sayısı 66'ya yükseldi.

Barış Güler ve Rıza Zerrab sağlık kontrolünde

İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi sağlık kontrolü için hastaneye getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve Ebru Gündeş'in eşi Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Sağlık kontrollerinin ardından tekrar araca bindirilen şüphelilerin, İstanbul Adalet Sarayı'na götürüleceği belirtildi.

A. A. serbest

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu soruşturmasında gözaltına alınan A. A.'nun, savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılmasına karar verildiği iddia edildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Adliye'ye sevk edilen 9 kişiden 2'si savcılık tarafından serbest bırakıldı, 7 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akşam saatlerinde 1 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Böylelikle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen kişi sayısı 8'e yükseldi. Bu kişilerden 7'si gece yarısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son olarak mahkemeye sevk edilen Hasan Yılmaz'da sabaha karşı tutuklandı.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince öğlen saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 kişinin, sorgu işlemi sona erdi.

Mahkeme, gözaltında tutulan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir, Kader Demir, Mustafa Bayhan, Yene Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İsa Döğer ve İmren Özbey'in, "rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek" suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden savcılığa getirilen Hasan Yılmaz adlı bir kişi de mahkemeye sevk edildiği ve sorgusu yapıldıktan sonra tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber