17 paket uyuşturucuyla yakalanan gence 4 yıl 7 ay hapis

Samsun'da satışa hazır 17 paket bonzai adlı uyuşturucu maddeyle yakalanan 18 yaşındaki genç, 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17 paket uyuşturucuyla yakalanan gence 4 yıl 7 ay hapis

Olay, Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 3.5 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine O.K.'nin (18) üzerinde yaptığı aramada cebinde satışa hazır 17 paket bonzai adlı uyuşturucu madde ele geçirdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen O.K., sorgulanmasında suçunu itiraf ederek satmak için üzerinde uyuşturucu madde bulundurduğunu iddia etti. Olayla ilgili O.K. tutuklanan O.K. ile M.K.(24) hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan dava açıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında O.K. ve bir başka suçtan tutuklu bulunan M.K., duruşmada hazır bulundu. Poliste verdiği ifadede uyuşturucu sattığını iddia eden O.K., mahkemede ifade değiştirdi. Kimseye uyuşturucu satmadığını ileri süren O.K., "Kendim uyuşturucu madde kullanıcısıyım. Olay tarihinde uyuşturucu alıp içmeye karar verdim. 20 paket bonzai satın aldım. Dönüşte 3 pakete içtim. 17 pakete kullanmak için bulunduruyordum. Bir başkasına satmam söz konusu değiştir. Daha önceki verdiği ifadede satmış için bulundurduğumu söylesem ise de ilk defa gözaltına alındım ve ilk kez polis önüne çıktım. İlk kez savcı ve hakim önüne çıktım. Bu yüzden birkaç ay yatar çıkarım diye bu şekilde savunma verdim" dedi.

M.K. ise, "Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. O.K.'yi 4-5 yıldır tanırım. İnşaat köşelerinde kendisini uyuşturucu kullanırken görmüştüm. Ancak uyuşturucu sattığını hiç görmedim. Ben kendisine satması için de uyuşturucu vermedim. Ancak, ben kendim bozai değil, esrar kullanırım. Suçsuzum. Uyuşturucu ticaretinden beraatıma karar verilmesini, içmekten dolayı da tedavime karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti M.K.'nin "uyuşturucu ticareti" suçundan beraatine, "uyuşturucu kullanmak" suçundan da tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına karar verirken, O.K.'yi ise "uyuşturucu ticareti" suçundan 4 yıl 7 ay hapis, bin lira da adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca O.K.'nin "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan da tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına ve tutukluk halinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber