Şehitkamil'den açıköğretim öğrencilerine büyük jest

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi’ ile üniversite bünyesindeki öğrenciler, Şehitkamil Belediyesi Pir Sultan Sosyal Tesisi Etüt Merkezleri’nde kursiyerlere eğitim veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehitkamil'den açıköğretim öğrencilerine büyük jest

Şehitkamil ilçesinde hayata geçirdiği etüt eğitim merkezleriyle vatandaşlara eğitim alanında destek veren Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ile ortaklaşa başlattığı 'Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi' ile açıköğretim öğrencilerini diploma sahibi yapmak için çalışma başlattı. Pir Sultan Sosyal Tesisi Etüt Merkezi'nde eğitim gören açıköğretim kursu öğrencileri, proje kapsamında gelen üniversite öğrencileri tarafından sıkıntı yaşadıkları konularda ders alıyor. Diploma sahibi olmak için kendilerine ders veren Üniversite öğrencilerini dikkatle dinleyen kursiyerler, bilmedikleri soruları da hocalarına sorarak bilgi sahibi oluyor.

AMACIMIZ BURADAKİ KURSİYERLERİMİZİN DERSLERİNDE BAŞARILI OLMALARINI SAĞLAMAK

Gaziantep Üniversitesi İlköğretim Bölümü Araştırma Görevlisi Ökkeş Esendemir, "Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi' kapsamında üniversite bünyesindeki öğrencilerimiz ile birlikte Şehitkamil Belediyesi Pir Sultan Sosyal Tesisi Etüt Merkezi'nde eğitim gören açıköğretim kursu öğrencilerine dersler veriyoruz. Amacımız buradaki kursiyerlerimizin derslerinde başarılı olmalarını sağlamak. Açıköğretim sınavlarında zorluk çekmemeleri için matematik, edebiyat ve diğer ders konularını buradaki kurs öğrencilerimize öğretmeye çalışıyoruz. Sonuçta kurs gören kardeşlerimizin okuma hevesi diploma sahibi olma arzusu var. Bizlerde bu kardeşlerimize yardım etme konusu da elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Böyle bir program hazırlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadılğolu'na ve üniversitemiz ekiplerine çok teşekkür ediyoruz ve bu tür programlarında devamını diliyoruz" dedi.

GAÜN ÖĞRENCİLERİ OLARAK KURSİYERLERİMİZE YARDIMCI OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

GAÜN Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi Vedat Saraç ise, "Şehitkamil Belediyesi ve üniversitemizin gerçekleştirdiği program çerçevesinde buraya geldik. Amacımız açıköğretim okulunda ders gören büyüklerimize yardım etmeye çalışmak. Bu tür programların daha da fazlalaşmasını istiyoruz. Çünkü akıl yaşta değil baştadır. Hiç kimse yaşla birlikte aklın sona ereceğini düşünmemeli. İnsan okuma sevincini her yaşta paylaşmalı. Bizde GAÜN öğrencileri olarak kursiyerlerimize yardımcı olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

BAŞKANIMIZ RIDVAN FADILOĞLU SAYESİNDE DİPLOMA SAHİBİ OLACAĞIZ

Açıköğretim kursu öğrencilerinden Ayşe Başpınar, "Açıköğretim 6. sınıfa gidiyorum. Şehitkamil Belediyemiz ve Gaziantep Üniversitesi tarafından başlatılan proje kapsamında sağ olsunlar öğrenciler buraya gelip, matematik, Türkçe ve diğer dersler konusunda bize bilgiler veriyorlar. Zaten okumayı çok istiyordum ama olmadı. Şimdi ise Şehitkamil Belediyemiz bizlerin okuması için bütün imkanları sağlıyorlar. Bunun içinde özellikle Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde belki okuyup, diploma sahibi olacağım" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber