BDDK sağlıklı kredinin kitabını yazacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) bankacılara kredi verirken nelere dikkat edilmesini içeren bir ‘Kredi El Kitabı’ hazırlıyor. Amaç kredi riskini kontrol etmek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Aralık 2013 07:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
BDDK sağlıklı kredinin kitabını yazacak

Ayfer ARSLAN

BDDK bir taraftan bireysel kredilere ve kredi kartlarına yönelik kısıtlamalar getirirken, bir taraftan da bankacılık sektörünün aktif kalitesini korumak amacıyla 'Bankacının Kredi El Kitabı"nı yazıyor. Sağlıklı kredi verilmesini içeren 180 maddelik kitap ile bir anlamda 'hedef tutturma' kaygısıyla bankaların agresif kredi rekabetine de çeki düzen verilecek. Albaraka'nın Mardin'deki şube açılışı nedeniyle bir araya geldiğimiz Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi BDDK'nın yeni çalışmasını desteklediklerini belirtirken, böyle bir rehbere neden gereksinim duyulduğunu şöyle aktardı:

EN BÜYÜK RİSK KREDİLER

"2014'te sektörün en büyük riski ekonominin yavaşlamasıyla 'kredi riski' olacak. Hızlı kredi büyümesi kredi geri dönüşlerinde sorunları biriktiriyor. BDDK da bu nedenle bankalar için bir A'dan Z'ye yol haritasını içeren Kredi El Kitabı hazırlıyor."

Türkiye genelinde 2014 yılında 200 şubeye ulaşmayı hedefleyen Albaraka 145. şubesini Mardin'de açtı. Fahrettin Yahşi, " 2023'te 500 şubeye ulaşırız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber