Aydın Belediyesi'nden soruşturma açıklaması

Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin Aydın Belediyesi’nce yapılan bir kamulaştırma işlemine ilişkin verdiği soruşturma izniyle ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2013 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın Belediyesi'nden soruşturma açıklaması

Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin Aydın Belediyesi'nce yapılan bir kamulaştırma işlemine ilişkin verdiği soruşturma izniyle ilgili açıklama yaptı.

Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, yaptığı açıklamada; "Söz konusu kamulaştırma işlemi 2942 sayılı Kamulaştırma Yasasına uygun olarak yapılmış olup; tamamen usule uygundur. Soruşturma konusu taşınmazların değerlerinin tespiti herhangi bir şaibeye mahal vermemek adına Hukuk Usulü Muhakemeleri Yasası gereğince Aydın 1 Sulh Hukuk Mahkemesinden istenmiştir. Kamulaştırma işlemine esas olmak üzere kıymet takdiri yapılırken de komisyon tarafından 2942 Sayılı Kamulaştırma Yasasının 11. Maddesi gereğince kamulaştırma tarihindeki resmi makam olan Aydın1 Sulh Hukuk Mahkemesince yapılan değer tespit raporu kıymet takdirine esas alınmıştır. Taşınmaz malikleri ile uzlaşma sağlanamaması halinde Kamulaştırma Yasasının 10. Maddedeki usuller geçerli olur ve Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulur. Belirtilen kamulaştırma işlemi 2942 sayılı Kamulaştırma Yasasının 8. Maddesi gereği uzlaşılarak yapıldığından bu yola başvurulmamıştır. Dolayısıyla yapılan işlem yasanın özüne ve ruhuna tamamen uygundur. Tüm bunların yanı sıra yapılan kamulaştırma işlemi adliye sarayı için olup tamamen Aydın halkına hizmet amacı gütmektedir. Yukarıda izah edildiği üzere yasal çerçeve dahilinde ve kamu hizmeti amacıyla ifa edilen bu işlemin tamamen hukuka uygun olduğu hususunu kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber