MEB seks skandalıyla çalkalanıyor

Haber Giriş : 27 Nisan 2006 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in notu:

Saygı Öztürk Gözcü gazetesi Ankara temsilcisidir. Ancak sansasyonel haberlerde, Saygı Öztürk imzalı haberler Hürriyet'te de çıkabilmektedir.

Aşağıda yer alan haber eski bir haberdir. 2005 yılının Aralık ayında yaşandığı iddia edilmiştir. Yine Saygı Öztürk imzası ile Gözcü'de yer alan bu haberin başlığı 20.01.2006 tarihinde "Eskişehir Öğretmenevinde skandal!" başlığıyla sitemizde yer almıştır.

Bu haber sonrasında Eskişehir Milli Eğitim Müdürü: "İftira edenler hesap verecek!" açıklamasını yapmıştır.

Bu haberler sonrasında soruşturma açılmış ve soruşturma 3 Mart tarihinde sonuçlanmıştır. Sonucu görmek için tıklayın.

Aşağıda yer alan haberin bu çerçevede değerlendirilmesi uygun olacaktır.


MÜDÜRLERİN SEKS KASETLERİ BAKANA VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı bir genel müdür ve il milli eğitim müdürünün ?seks skandalı?yla çalkalanıyor.

Öğretmenevinde, biri stajyer öğretmen iki bayanın odalarına gece yarısı girdikleri ortaya çıkan bürokratların o gece çekilen görüntülerinin vali, emniyet müdürü tarafından izlendikten sonra AKP İl Başkanı tarafından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e verildiği ifade tutanaklarında yer aldı.

Olayların ilde yaygın bir biçimde konuşulması üzerine vali, inceleme yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş istedi. İki müfettiş, incelemelerini tamamladı ve olayın doğruluğunu ortaya koyan bilgi ve belgelere ulaştı.

ÖNCE HAMAMA GİTTİLER

Müfettişlerin ?inceleme raporu?na göre, genel müdür ve il milli eğitim müdürünün karıştığı olay şöyle gelişti:

Çok programlı lisede Edebiyat stajyer öğretmeni olarak görev yapan bayan Ö.Ç ile kız arkadaşı C.E, 29 Ekim 2005'de öğretmenevinde konaklamak için geldi.İl Milli Eğitim Müdür Vekilinin aracılığıyla bu bayanların 405 numaralı odada konaklamalarına izin verildi, iki bayan saat 23.50'de yatak ücretlerini ödeyip odaya çıktı.

Akşam yeğinden sonra Milli Eğitim Müdürü ile birlikte hamama giden genel müdüre, bayanların bulunduğu katta aynı gece 415 numaralı oda hazırlandı. Genel müdür, hamam sefasından sonra, saat 01.00'e doğru yanında bir erkek arkadaşıyla birlikte öğretmenevine geldi. Kendisi, hanımların katında bulunan 415 numaralı odaya, arkadaşı da 402 numaralı odaya gitti.

Yaklaşık 20 dakika sonra öğretmenevine, il milli eğitim müdür vekili geldi. Resepsiyonda bulunan görevlilerle selamlaşarak doğrudan 415 numaralı odaya çıktı. Bir süre genel müdürün bulunduğu odada kaldıktan sonra, 405 numaralı odada konaklayan bayanların bulunduğu odaya geçti. Bayanlardan birisini genel müdürün odasına gönderdi, diğer bayanla ise kendisi aynı odada kaldı.

GÖRÜNTÜLER, OKUL MÜDÜRLERİNE DAĞITLDI

Genel müdür stajyer öğretmenle, milli eğitim müdürü ise diğer bayanla saat 02.15'e kadar birlikte kaldı. Kalış süreleri ve çıkışları öğretmenevinin güvenlik kamerasına kaydedildi.

Bu görüntülerle, iki bayanın kimlik bilgileri, meçhul kişiler tarafından öğretmenevi dışına çıkarıldı ve kopyalanarak çoğaltılıp okul müdürlerine dağıtıldı. İlköğretim okulu müdürlerinden E.K, kendisine ulaşan CD'nin örneğini valiye vermek istedi. Ancak, vali, daha sonra da vali yardımcısı bu görüntüleri almadı.

Bunun üzerine okul müdürü, okul arkadaşı olan AKP İl Başkanına CD'yi götürdü ve görüntüleri birlikte izledi. AKP İl Başkanı, bu görüntüleri daha sonra vali, il emniyet müdürü, olaya adı karışan il milli eğitim müdürü ile birlikte izledi.

OKUL MÜDÜRÜ BAŞINDAN GEÇENLERİ ANLATIYOR

İlköğretim Okulu Müdürü E.K., öğretmenevindeki görüntülerin, bayanların kimlik ve öğretmenevi konaklama belgelerinin kendisine nasıl ulaştığı bundan sonra nemler yaptığını müfettişlere şöyle anlattı:

POSTA KUTUSUNDAN ÇIKTI: İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki okulumuza ait posta kutusundan aldığım evraklı okulda açarken bir zarfın içinde CD ile bayan Ö.Ç'ye ait nüfus cüzdanı sureti, bayan C.E'ye ait sürücü belgesi fotokopisinden oluşan tek sayfa bir fotokopi çıktı. CD'yi odamdaki bilgisayardan açamayınca, yardımcım H.T.'nin odasındaki bilgisayarda açtık. CD'de 4 kareden oluşan görüntüler çıktı. Bu görüntüler siyah-beyaz ve flu idi. CD'deki görüntülerin, yerlerin mermer deseninden öğretmenevi olduğunu anladım.

MÜDÜRÜ GÖRDÜM: Görüntülerde ki saate göre 0.12'de Milli Eğitim Müdürümüz kat asansöründen çıktı. Sağ koridorda sol koldaki odalardan ilerdeki birine girdi. Orada 10 dakika civarında kaldıktan sonra oradan bir erkekle birlikte çıktı. O kişidaha önce ilimizde konferans veren genel müdüre yüzde 90 benziyordu. Milli eğitim müdürümüz asansöre bindikten sonra genel müdür odasına döndü.

BAYANLAR GÖRÜNTÜDE: Saat 0.27'de iki genç bayan asansörün solundaki koridorun sağ kolundaki odalardan birinden çıktı ve genel müdürün odasına girdiler. Saat 0,41'de milli eğitim müdürü, genel müdürün odasına girdi. Saat 0,41-01,13 saatleri arasında iki bayan ile isimleri geçen iki erkek odada kaldı. Bayanlardan biri 01.13'de odadan çıkarak Kendi odasına gitti. Arkasından da aynı odaya milli eğitim müdürümüz geldi. Müdürümüz bu bayanla 02.16'ya kadar bayanın odasında kaldıktan sonra odadan çıkarak, genel müdürün odasına gitti. Diğer bayanda genel müdürün odasında, onunla birlikte saat 2.16'ya kadar kaldıktan sonra ayrılarak kendi odasına gitti.

VALİ'YE VERMEK İSTEDİM: 14 Aralık 2005 Çarşamba günü bir dilekçe ekinde CD ve fotokopilerin bulunduğu zarfı ilimiz valisine vermek için vilayete gittim. Özel kalem müdürü, valinin şehir dışında olduğunu belirtti ve beni milli eğitimden sorumlu vali yardımcısına yönlendirdi. VÖali yardımcısı, elimdeki belgelerin içeriğini öğrendikten sonra bunları valiye vermemin daha uygun olacağını söyledi. Okuluma dönerken, vali yardımcısı beni telefonla aradı. Ve makamına çağırdı.

TESLİM ETSİN: Valiliğe gittim. Ancak vali yardımcısı CD'yi açamayınca bana iade etti. Olayı anlatmamı istedi , ben de sözlü olarak anlattım. Bu görüşmemiz sırasında bana vali beyle görüşmemi ve belgeleri ona takdim etmemi söyledi. Ertesi gün valilik binasına gittim. Özel kalem müdürü, vali ile görüştükten sonra bana vali yardımcısı ile görüşmemi ve CD'yi de ona teslim etmemi söyledi. Vali yardımcısının odasına gittim ancak izinli olduğu ve Ankara'ya gittiği, pazartesi gününe kadar dönmeyeceği söylendi. Bu belgelerin benim üzerimde kalması tedirgin etti.

AKP İL BAŞKANINA: Liseden sınıf arkadaşım olan AKP İl Başkanı ile 15 Aralık'ta telefonla konuştum. Parti binası dışında bir yerde görüşüp kendisine gördüklerimi ve yaşadıklarımı anlattım. CD ve fotokopileri sayın bakanımıza teslim etmek üzere kendisine verdim. Ben de CD'nin kopyası mevcut olmadığı gibi bir başkasına da kopya vermedim. Daha sonra AKP İl Başkanı, bana belgeleri sayın bakana verdiğini söyledi.

. AKP İL BAŞKANI: VALİ İLİ BİRLİKTE İZLEDİK

HÜRRİYET, AKP İl Başkanının ifadesine de ulaştı. AKP İl Başkanı, illerinde meydana gelen olayla ilgili olarak şunları anlattı:

?Liseden arkadaşım olan okul müdürü, beni telefonla aradı ve görüşmek istediğini söyledi. AK Parti İl Başkanlığına bir cafede buluştuk. Kendisine gönderilen belgeleri ve CD'yi verdi. Bunları valiye, yardımcısına bir türlü teslim edemediğini söyledi. Bunun üzerine belgeleri ve CD'yi bana verdi. Ertesi gün beni İl emniyet müdürü aradı ve Emniyet müdürlüğüne davet etti. Orada vali, il milli eğitim müdür vekili ve emniyet müdürü ile birlikte CD görüntülerini izledik.?

?BAKAN ÇELİK'E TESLİM ETTİM?

AKP İl Başkanı, CD'yi izlerken, il milli eğitim müdür vekilinin bunun kendisine yönelik komplo olduğunu söylediğini ifadesinde belirtti ve bundan sonra yaptıklarını şöyle açıkladı:

?Daha sonra öğretmenevinde o gece genel müdür ve il milli eğitim müdür vekiliyle birlikte kalan bayanların kimlik fotokopileri, konaklama belgesi fotokopilerinin yanı sıra CD'yi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, milletvekilimiz M. Beyin yanında teslim ettim. Genel müdür, il milli eğitim müdür vekilinin isimlerinin böyle bir olayla gündeme gelmesi eğitim camiasını hayli üzdü. Bayanlardan birisinin ilçede stajyer öğretmen olması ise üzüntümüzü daha da artırdı.?

Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişleri Mehmet Ali Yaşar ile Mehmet Berberoğlu, öğretmenevindeki olayı incelemekle görevlendirdi. Önemli bilgilere ulaşan müfettişlere, olayın soruşturulması için bir onay verilmedi. Milli Eğitim Bakanı Çelik'in kendisine sunulan ?inceleme raporu?nu değerlendirdikten sonra onay verip vermemeye karar vereceği bildirildi. Ancak anlaşılan Çelik bu konuda bir onay vermeyecek. Çünkü, kendisine AKP il başkanı tarafından teslim edilen CD'yi olayı inceleyen müfettişlere vermediğine göre ?kapatın bu konuyu? diyor...

SAYGI ÖZTÜRK -HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber