Lapseki Devlet Hastanesi projesi sil baştan

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine yapılması planlanan Devlet Hastanesi temel kazma çalışmalarında çıkan tarihi bulgular nedeniyle yeni bir proje çizilmesine karar verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lapseki Devlet Hastanesi projesi sil baştan

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine yapılması planlanan Devlet Hastanesi temel kazma çalışmalarında çıkan tarihi bulgular nedeniyle yeni bir proje çizilmesine karar verildi.

Lapseki'de hayırsever bir aile tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılması planlanan Hastanenin

temel kazıları sırasında tarihi bulguların açığa çıkmasıyla Anıtlar Üst Kurulu tarafından kazılar durdurularak incelenmesi için müfettişler gönderildi. Uzun uğraşlar sonucunda alınan izinle tarihi kalıntılara dokunulmadan yeniden inşaat projesi çizilerek hastane yapılamasına izin verildi. Bağışlanan alanın yetersiz kalmasıyla çıkmaza giren inşaat alanına çözüm yeniden hayırsever aileden geldi. 6 dönüm olan arazinin sit alanı içinde olmasıyla 12 dönüme çıkması gündeme gelen projede Belediye Meclisi karar alarak kamu yararını gözetilmesi için arsayı imara açtı.

Lapseki Ak Parti İlçe Başkanı Murat Gürşen, "Çanakkale Devlet Hastanesi ve Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi varken ilçede yatırımı gerçekleştirmek oldukça güç. Siyasiler açısından bu iş gurur meselesi haline geldi. Proje yeniden çizilerek onay aldıktan sonra ihale edilecek. Ne pahasına olursa olsun tüm imkanlar hayırsever vatandaşlar tarafından seferber edilerek yeni hastanenin yapılmasına vesile olacaklardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber