Şahinbey Belediyesi yerel yönetimlerdeki dönüşümde örnek oldu

Türkiye'de yerel yönetimlerde bir dönüşüm yaşandığını ifade eden İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, bunun en güzel örneğini Şahinbey Belediyesinde gördüklerini belirterek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2013 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahinbey Belediyesi yerel yönetimlerdeki dönüşümde örnek oldu

İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dekanı Dekanı ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan Şahinbey Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları gezdi. Türkiye'de yerel yönetimlerde bir dönüşüm yaşandığını ifade eden İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, "Bu dönüşümün hem fiziksel hem kültürel hem de sosyal boyutu bulunmaktadır. Bu noktada Şahinbey Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Burada hem kaynak oluşturmak ve bunu şehre yansıtarak, şehri canlandırmak ve yenilemek noktasında müthiş çalışmalar yapmıştır. Allah devamını sağlamak nasip etsin" dedi.

Şahinbey Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları takip ettiğini ifade eden Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dekanı Dekanı ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu adete model bir belediyecilik sergilemektedir. Gaziantep ziyaretimizde sahadaki çalışmaları da gördük. Olağanüstü bir belediyecilik çalışması yapılmaktadır. Bizim Üniversitede anlattığımız belediyeciliğin Şahinbey'de büyük ölçüde hayata geçtiğini gördük" dedi.

Dört yıldır Gaziantep'te olduğunu kaydeden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, "Şahinbey'de daha önce temelini attığımız birçok çalışmanın tamamlandığını gördüm. Özellik Şahinbey'in çılgın projesi olan Yeşilvadi Projesindeki çalışmayı görünce etkilenmemek mümkün değil. Başarılı çalışmalara imza atan Başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan ise, "Bakanlık olarak 6306 sayılı kanunla başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmasını Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu kentsel dönüşümle bu işi belediyelerimizle el ele yapabileceğimizi ortaya koymuştur. Bu konuda örnek bir çalışma yaptığı için başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber