Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece azalacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2013 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney ve iç kesimleri ile Marmara'nın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusunun yüksekleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Malatya ve Elazığ'da kuvvetli yağmur ve sağanak, Diyarbakır, Malatya ve Elazığ'ın yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ'da kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Malatya ve Elazığ'ın yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu'da soğuk hava eksi 25 dereceyi gördü

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber