Öğrenciler kuraklık ve sel felaketlerine karşı uyardı

Samsun'un Bafra ilçesinde öğrenciler 2014 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı uyarılılarda bulunarak bin adet çam fidanı dağıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler kuraklık ve sel felaketlerine karşı uyardı

Samsun'un Bafra ilçesinde öğrenciler 2014 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı uyarılılarda bulunarak bin adet çam fidanı dağıttı.

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi yabancı dil sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Naim Okay öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte Türkçe ve İngilizce hazırladıkları dövizlerle çan çalarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Öğrenciler, Altınkaya Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Erhan Gül yönetiminde orman ve ağaçlarla ilgili şarkılar seslendirdi.

Öğrenci İsmail Şener, "Bilim adamlarına göre 2014 yılı diğer yıllara göre daha zor geçecek. Dünyanın bir tarafında yoğun yağışlar yaşanırken, diğer tarafında kuraklık yaşanacağı söyleniyor. Biz de bu konuda sahip olduğu kaynakları daha verimli ve bilinçli kullanmaları için çanlarımızı çalıyoruz. Biz bu tehlikenin farkındayız, halkımızın da bilinçlenmesini istiyoruz" dedi.

Türkçe ve İngilizce konuşan Yavuz Selim Sekmenoğlu, "Amacımız 2014 yılı olması muhtemel olan küresel ısınmayla vatandaşlarımızı çaldığımız çanlarla uyarmak. Birçok çevre bilimci bu sene küresel ısınma meydana gelebileceğini söylüyor. Biz de İngilizce ve Türkçe pankartlarla hem kendi ülkemizi hem dünyaya bunu duyurmak istedik" diye konuştu.

Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay, "2014 yılında olması muhtemel felaketler konusunda halkımızı temsili çan çalarak uyarmak istiyoruz. Dolayısıyla fidan dağıtacağız, İngilizce ve Türkçe pankartlarla sadece Bafra'mızda, Türkiye'de değil dünyaya duyurma çabasındayız. Bafra'dan tüm dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Küresel ısınmadan dolayı bazı felaketler kapımızda bunun için önlemler almalıyız, yeni yılı kutlayalım ama tehlikenin kapıda olduğunu unutmayalım" şeklinde konuştu.

Refia Atmaca isimli öğrenci mizansen olarak dünyanın 2014 falına baktı.

Etkinliğin sonunda 2014 yılının güzel bir yıl olması dileğiyle, Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü'nden temin edilen bin adet kızılçam fidanı vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber