Güvenlik görevlileri işten çıkarıldı iddiası

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 5 güvenlik personelinin haberleri olmadan kurayla işten çıkarıldığı ileri sürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2014 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenlik görevlileri işten çıkarıldı iddiası

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 4 yıldan bu yana çalışan 5 güvenlikçinin işine son verildi. İhaleyi alan Sarp Güvenlik firmasının sözleşme gereği 5 kişiyi azaltmak zorunda kaldığı ve çekilen kurayla 5 kişiyi işten çıkardığı açıklandı. Kış ortasında işsiz kaldıklarını ifade eden güvenlikçiler Bahattin Erkal, Aytekin Maviş, Faruk Mirzeoğlu, İmran Bozkurt ve M.Akif Can, kendilerinden habersiz kurayla işten çıkarıldıklarını öğrendiklerini söyledi. Güvenlikçiler, "Ne yapacağımızı şaşırdık. Keşke kura çekilirken biz de orada olsaydık. Adil bir kura yapıldığına inanmıyoruz. Bizim gözümüzün önünde çekilmeyen kuraya inancımız yoktur. Zamansız bir şekilde mağdur edildik. İşten çıkarılacağımız bizlere daha önce bildirilmiş olsaydı, başımızın çaresine bakardık. Ailemize ve çocuklarımıza şimdi nasıl bakacağız. Tekrar işimizin başına dönmek istiyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Vali Yılmaz Arslan'dan sesimizi duymasını ve tekrar işe alınmamızın sağlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Öte yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan 29 temizlik personelinin de belirsizliğini koruduğu öğrenildi. İl Müdürü Aydın Ekinci ise mevcut personelin mağdur edilmemesi için müteahhit firmayı ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber