2 TL'ye sattığı tespihlerle kardeşini okutuyor

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde vatani görevini yaparken 3 aylık hava değişimi nedeniyle memleketi olan Adapazarı’na gelen Yunus Özçekici (21) istirahat etmek yerine 9 yaşındaki kız kardeşi ve beraber kaldıkları babaannesine destek olmak için yol kenarında tespih yaparak satıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2014 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 TL'ye sattığı tespihlerle kardeşini okutuyor

Özçekici yaptığı tespihleri satarak okumakta olan 9 yaşındaki kız kardeşi ve hasta olan babaannesine bakıyor.

6 sene önce babasını kaybettiğini ve annelerinin başka bir adamla evlenerek kendilerini terk ettiğini söyleyen Yunus Özçekici, hasta babaannesi ve 9 yaşındaki kız kardeşiyle tek başına kaldığını belirtti. Özçekici, geçimini sağlayabilmek ve kardeşini okutabilmek için kendi yaptığı tespihleri sokaklarda satarak para kazanmaya çalışıyor.

Vatani görevinden 3 aylık hava değişimi iznine geldiğini söyleyen 21 yaşındaki Yunus Özçekici, "Benim babam vefat etti. Annem başkası ile evlendi. Şu an babaannemin yanında kalıyorum, kardeşim okuyor. Durumum olmadığı için tespih yapıp satıyorum" diyerek içerisinde bulunduğu zor durumu anlattı.

Tespihlerinin 1,5 ila 2 TL arası fiyatta olduğunu belirten Yunus, "Belediyeye yardım konusunda başvurdum. İnşallah askerden gelince yardım da alacağım. Ancak şu an babaanneme ve kardeşime bakabilmek için tespih satıyorum" şeklinde konuştu.

Tespih yapıp satmanın yanısıra ayakkabı boyacılığı yaptığını da söyleyen Özçekici bunca acıya rağmen özveriyle kardeşi ve babaannesi için çabalamaya devam ediyor. Askere geri döndüğünde aklının onlarla olacağını ifade eden Özçekici biran önce terhis olup ailesine daha fazla yardım etmek için çalışacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber